Hirdetés
. Hirdetés

Zöldebb, gyorsabb EMC rendszerek

|

Zöldebb kapacitás, zöldebb eredmények - ezekkel a szavakkal jellemezték szakértők az új EMC termékeket.

Hirdetés

A high-end termékek között a Symmetrix család új DMX-4 tároló sorozatát jelentették be. A rendszer most már teljesen 4 Gb/s sebességű, vagyis nem csak egy irányban, a switch-ek felé, hanem a diskoldalon is. Új mikrokód frissítést is kapott a rendszer így és hasonlóan megújultak a rendszerszoftverek. Segítségükkel például katasztrófa esetén a távol lévő backup rendszereken lévő adatokat gyorsabban lehet visszatölteni. A rendszerben használható meghajtók kapacitását 750 GB-re növelték, és ezek is segítettek abban, hogy a rendszerek 70 százalékkal kevesebb energiát használnak.

Frissítették a középszintű tárolási megoldásként nyilvántartott Clariion családot is. Ez a rendszer is támogatja a 750 GB-os merevlemezek használatát, a rendszert biztonsági és új menedzsment elemekkel bővítették. A Celera NAS Array terméket további hálózati képességekkel bővítik ki, használatához nincs szükség külön NAS gateway-re a jövőben. Szakértők szerint a rendszert menedzselési szempontból is igen fel javították, kevesebb mint 15 perc alatt testre lehet majd szabni.

Utolsó újdonságként a Centera rendszerekben (ld. képünkön) is lehet majd használni a 750 GB-os SATA merevlemezeket, melyekkel a rendszer kapacitása 50 százalékkal növekszik, az 1 TB tároláshoz szükséges energia 67 százalékkal csökken. Az új Clariion rendszerekhez hasonlóan RSA biztonsági elemekkel fejlesztik tovább az amúgy is magas szintű biztonsági képességeket, így például az autentikációt.

centera.jpg

Nincs szó forradalmi újításról - kommentálta a bejelentés hírét a CW Online-nak Ákos György, az EMC Magyarország ügyvezető igazgatója. Arról van szó, hogy az EMC "versenyautó" gyorsabb lett, nagyobb a biztonság, miközben kevesebbet fogyaszt, egyszerűbb a szervízelése. A magyar ügyfelek számára mindez jó hír, hiszen egyszerűsödik a munkájuk és hosszabb távon még költségeket is megtakaríthatnak.

Az EMC itthon is nemcsak hardvert forgalmaz, hanem szoftvermegoldásokat is kínál üzleti ügyfeleinek. Míg nemzetközi viszonylatban az EMC árbevételének 40 százalékát a szoftverek eladása biztosítja, itthon ez ma még alig 10 százalék. Ennek ellenére a jövő itt is biztató, különösen ha olyan kiváló termékekre gondolunk, mint a mostani bejelentési sorban is szereplő Rainfinity file virtualizációs szoftver újdonság - mondta Ákos György. Az ügyvezető igazgató szerint a jövőben kiemelt feladatuk, hogy ügyfeleikkel megismertessék az EMC teljes szoftveres portfolióját. Így az ügyfeleknek valóban megadatott a választás lehetősége, hiszen egy jó szoftverrel, például a már ismert adat de-duplikációs megoldással a hardver infrastruktúra vásárlását évekkel ki lehet tolni. Az ügyvezető igazgató szerint a költséghatékonyabb szoftveres megoldások nem rontják a hardveres üzletágat, hanem kiegészíti azt. "Ha egy ügyfélnél, aki még nem vásárolt EMC hardvereket, bizonyítani tudunk szoftver megoldásainkkal, akkor következő hardver vásárláskor talán az EMC-t választják majd" - tette hozzá Ákos György ügyvezető igazgató.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.