Hirdetés
. Hirdetés

Amerika szuperhatalmi státusza az alábbi 5 technológia védelmén múlik

|

Az Egyesült Államok kémelhárításának legfőbb tisztviselője úgy véli, Amerika globális szuperhatalmi státusza azon múlik, hogy öt kulcsfontosságú technológiában szerzett előnyét meg tudja-e védeni.

Hirdetés

A Nemzeti Kémelhárítási és Biztonsági Központ megbízott igazgatója, Michael Orlando szerint az amerikai technológiák külföldre történő ellopása veszélybe sodorhatja az ország képességét, hogy továbbra is aktív maradjon a technológiai iparban. Egy ilyen incidens megelőzése érdekében a kémelhárítás tájékoztató kampányt fog folytatni a vállalkozások és az akadémiai körök felvilágosítására Kína és Oroszország kiterjedt erőfeszítéseiről a csúcstechnológiai kutatások begyűjtésére - számolt be nemrégiben a Wall Street Journal.

Az azonosított öt kulcsfontosságú technológia a mesterséges intelligencia, az autonóm rendszerek, a biotudományok, a kvantumszámítástechnika és a félvezetők. A tisztviselők azt állítják, hogy Amerika riválisai ezek mindegyikét megpróbálják legálisan és illegálisan ellopni, ami akadályozhatja a jövőbeli gazdasági növekedést és a katonai dominanciát.

Hirdetés

Ha az USA elveszíti a hatalmát, "az súlyos lehet" - mondta Orlando, és hozzátette: "Ezekre az iparágakra kell összpontosítanunk, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy elveszítsük őket." Az NCSC (Nemzeti Kiberbiztonsági Központ) jelentése szerint "ezek az ágazatok olyan technológiákat állítanak elő, amelyek meghatározhatják, hogy Amerika a következő években a világ vezető szuperhatalma marad-e, vagy a stratégiai versenytársak háttérbe szorítják".

Új prioritásaik részeként a kémelhárítás agresszívebb kapcsolatfelvételbe kezd az iparral és az egyetemekkel, hogy felvilágosítsa őket az egyes külföldi kormányokkal kötött üzleti megállapodások veszélyeiről az országra nézve - jegyezte meg a CNBC. "Az emberek nehezen értik meg az átfogó képet, és azt, hogy a legális és az illegális hogyan jön össze' - mondta Orlando az IB Times szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.