Hirdetés
. Hirdetés

Az integráció, az örökölt technológia és a készségek hiánya akadályozza a biztonsági megoldások bevezetését

|

Egy kutatás szerint az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban több mint 400 IT-biztonsági döntéshozó 50 százalékát akadályozták meg egy új kiberbiztonsági megoldás bevezetésében az integrációs problémák vagy az örökölt infrastruktúrával kapcsolatos kihívások.

Hirdetés

A Sapio Research által a BlackFog számára készített tanulmányból az is kiderül, hogy 32 százalékuk szerint az is akadályozza őket az új megoldások bevezetésében, hogy a csapatukban nincs elegendő készség az új termék támogatására. Az eszközök elszaporodása is problémát jelent, mivel a biztonsági csapatok jelenleg átlagosan 20 eszközt használnak a kiberbiztonsági fenyegetések elleni küzdelemhez, a megkérdezettek 22 százaléka pedig több mint 31 eszközt használ.

Az erőforrások hiánya is arra készteti az embereket, hogy más munkakörök után nézzenek. A megkérdezett CISO-k és IT-biztonsági döntéshozók 22 százaléka mondta, hogy fontolóra venné jelenlegi munkakörének elhagyását, mivel nincs elegendő költségvetés a legújabb technológiákba való beruházásra.

Hirdetés

Dr. Darren Williams, a BlackFog vezérigazgatója és alapítója kijelentette: "Az egyre összetettebb támadási felület kezelése hatalmas kihívások elé állítja az IT-biztonsági vezetőket. A kiberbűnözéssel szembeni helytállás érdekében sok vezető elköveti azt a hibát, hogy újabb megoldásokkal próbálja orvosolni a problémát, holott a több technológia hozzáadása gyakran új problémákat okoz. A biztonsági vezetőknek új utakat kell keresniük a problémáik megoldására, és olyan eszközöket kell előnyben részesíteniük, amelyek valóban innovatív megközelítést kínálnak a legnagyobb biztonsági kihívások megoldására. Olyan okos döntések meghozataláról van szó, amelyek a lehető legjobban kihasználják a költségvetésüket, és több biztonsági réteggel integrálhatók."

Pozitívum, hogy a megfelelő eszközök beszerzésére és kiválasztására irányuló stratégiák érettségi szintje bizonyított, mivel a túlnyomó többség, 89 százalék úgy érzi, hogy egyértelműen meg tudja határozni, melyek a megfelelő új megoldások a szervezetük kiberbiztonsági igényeinek megoldására - írja a Beta News.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.