Hirdetés
. Hirdetés

CISA: itt az ingyenes biztonsági eszközök és szolgáltatások listája

|

A kiberbiztonság egyre fontosabbá válik az élet minden területén. Az Egyesült Államok Kiberbiztonsági és Infrastruktúra-biztonsági Ügynöksége (CISA) olyan információkat osztott meg, amelyek jórészének Amerikán kívül is megvan a hasznuk.

Hirdetés

A CISA közzétette az ingyenes eszközök és szolgáltatások tárházát, amelyek segítségével a szervezetek enyhíthetik, észlelhetik a rosszindulatú támadásokat és hatékonyan reagálhatnak rájuk, valamint tovább javíthatják biztonsági felkészültségüket.

"Sok szervezet, mind a köz-, mind a magánszféra, célpontokban gazdag és erőforrásokban szegény. A listán szereplő erőforrások segítenek az ilyen szervezeteknek javítani biztonsági helyzetükön, ami különösen fontos a jelenlegi fokozott fenyegetettségi környezetben" - közölte a CISA igazgatója, Jen Easterly.

Hirdetés

Az eszközkatalógus a legújabb a CISA által indított kezdeményezések sorában, amelyek célja a kiberfenyegetések elleni küzdelem és a szervezetek segítése az ellenálló képesség maximalizálását célzó alapvető intézkedések elfogadásában a szoftverek biztonsági hibáinak javításával, a többfaktoros hitelesítés érvényesítésével és a rossz gyakorlatok megállításával.

Ennek érdekében az ügynökség külön portálokat indított, amelyek az ismert, kihasználható sebezhetőségeket, a "kivételesen kockázatos" kiberbiztonsági eljárásokat, a zsarolóprogram-fertőzésekkel szembeni ellenállásra vonatkozó útmutatást, valamint a rosszindulatú információs és befolyásolási műveletekkel kapcsolatos fenyegetéseket dokumentálják.

"A rosszindulatú szereplők különféle taktikákat (például rossz információk terjesztését, szándékos dezinformációt és károkozó informálást) alkalmazhatnak a közvélemény manipulálására, a bizalom aláásására és a megosztottság felerősítésére, ami több ágazatban is a kritikus funkciókat és szolgáltatásokat érintő hatásokhoz vezethet" - közölte a CISA

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.