Hirdetés
. Hirdetés

Ezért ne áruld a munkahelyi tech-eszközöket eBayen

|

A Cisco volt IT biztonsági igazgatója bukott le azzal, hogy a neten adta tovább a volt munkahelyén beszerzett eszközöket.

Hirdetés

Noha az IT-cégeknek újabban hatalmas fejtörést jelent a kiberbűnözés, azért nem csak az online térben kell észnél lenniük a biztonsági szakembereknek. A Ciscónál ez most egy kicsit nehezebben ment, ugyanis pont a cég biztonsági főnöke gondolta úgy, hogy fizetéskiegészítésként kicsit megrövidíti munkaadóját, és az évek során jó pár eszközt "menekített haza", majd tett pénzzé eBayen.

Hirdetés

A bírósági dokumentumok szerint a 48 éves Terry Shawn Petrill 2015 és 2018 között 41 Cisco 3850 switchet rendelt a Cisco dél-karolinai, Horry megyében található hálózatához. Ezeket az eszközöket megrendelésük után viszont nem építette be a rendszerbe, hanem az interneten árulta, a cégnek azonban nem tűntek fel a lopások, hiszen Petrill volt az IT biztonsági igazgató, így - egy ideig - senki nem kérdőjelezte meg, amikor egy rendelés után ragaszkodott ahhoz, hogy egyedül szerelje fel a megérkezett eszközöket.

Aztán persze egy idő után azért feltűnt az eszközök hiánya, és egy idő után már az FBI nyomozott az ügyben. Végül a 41 switchből 9-re sikerült ráakadni az eBayen, mely már elegendő volt ahhoz hogy vádat emeljenek a férfi ellen. A fennmaradó 32 eszköz hollétéről továbbra sincsenek információk. Miután lebukott, Perill együttműködött a hatóságokkal és teljes felelősséget vállalt a lopásokért, melyekért két év letöltendő börtönbüntetést kapott, emellett 345 265 dollár megfizetésére is kötelezték, mely nagyjából 105 millió forinttal egyenértékű.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.