Hirdetés
. Hirdetés

Feszült a viszony Amerika és a szövetségesek közt

|

Miközben Washington elismerte, hogy az NSA megfigyelései miatt feszültség alakult ki szövetségeseivel való kapcsolatában, az Ügynökség internetes oldala megbénult.

Hirdetés

Az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján az elsősorban Franciaországot és Németországot sújtó lehallgatási botrány fő napirendi téma volt, az amerikai kormány végül kénytelen volt elismerni, hogy tengerentúli szövetségeseivel már nem olyan felhőtlen a viszonya, mint a Snowden-ügy kirobbanása előtt.

Hirdetés

A csúcson megállapodás született arról, hogy német-francia kezdeményezés keretében az Egyesült Államokkal való titkosszolgálati együttműködést az év végéig új alapokra helyezik. Jennifer Psaki külügyminisztériumi szóvivő nyilatkozatában csak annyit mondott: az Egyesült Államok elismeri, hogy feszültség alakult ki. Elismeri azt is, hogy az NSA lehallgatási tevékenységét több szövetséges részéről bírálat érte.

A nyilatkozattétellel nagyjából egy időben az NSA weboldala elérhetetlenné vált, de az ügynökség szóvivője szerint műszaki hiba történt, és nem igaz az a híresztelés, hogy hackertámadás érte a honlapot. Később hozzátette a fennakadás egy tervezett művelet során lépett fel.

 

Az nsa.gov internetes oldala még több órával a leállás után sem volt elérhető. A Twitter közösségi portálon olyan találgatások jelentek meg, hogy hackertámadás történhetett. Az Anonymous hackercsoport kárörvendően reagált a történtekre, de a felelősséget - legalábbis egyelőre - nem vállalta magára. A csoport az elmúlt években egy sor hackertámadást hajtott végre, és ezek elkövetését vállalta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.