Hirdetés
. Hirdetés

Fontos változás a Windows 10 titkosításában

|

A tavasszal megjelenő frissítésben a BitLocker alapértelmezés szerint a szoftveres titkosításra áll át.

Hirdetés

Hirdetés

Az egyik lényeges változás, amit a Microsoft a Windows 10 tavaszi frissítésben suba alatt tervez, a BitLocker titkosítással kapcsolatos.

A Windows 10 jelenlegi legfrissebb változata, a tavaly októberben megjelent frissítés még hardver alapú titkosítást használ, azonban az áprilisban esedékes következő nagy frissítésben a rendszer alapértelmezésben átáll a szoftveres titkosításra.

Mindez a legutóbb közzétett betekintő változatból derül ki, amelyben a Microsoft módosította a BitLocker policy-ját. E szerint ha nem változtatjuk meg a beállításokat, a BitLocker szoftveres titkosítást alkalmaz, miközben korábban alapból a hardver alapú technika működött.

Bár a Microsoft nem fűzött magyarázatot az egyik szemfüles tesztelő által felfedezett változtatáshoz, valószínű, hogy az ok egy tavaly novemberben feltárt sebezhetőség, amely néhány SSD-t érintett. Ez a hiba késztethette arra a céget, hogy a szoftveres titkosításra történő átállással igyekezzen szilárdabb védelmet nyújtani a felhasználói adatoknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.