Hirdetés
. Hirdetés

Juniper Research: A pénzügyi bűnmegelőzési szoftverek globális forgalma 2027-re meghaladja a 28 milliárd dollárt

|

Fontos a pénzintézetek számára, hogy visszaszorítsanak számos gyakori bűncselekménytípust, köztük a számlaátvételeket.

Hirdetés

A Juniper Research új tanulmánya szerint a pénzügyi bűnmegelőzési eszközökre fordított globális szoftverkiadások 2027-re meghaladják a 28,7 milliárd dollárt, ami a 2023-as 22,1 milliárd dollárhoz képest jelentős növekedés.

A tanulmány előrejelzése szerint ezt a 30 százalékos bővülést az a kiberbűnözői stratégia fogja elősegíteni, hogy a pénzügyi haszon maximalizálása érdekében a digitális csatornákon keresztül történő fizetések egyre növekvő tranzakciós volumenét célozzák meg.

A pénzügyi bűnmegelőző szoftverek lehetővé teszik a pénzügyi intézmények és a kereskedők számára a csalások megfigyelését és felismerését. A KYC (Know Your Customer - ismerd a vásárlód) és KYB (ismerd az üzleted) eljárások, valamint a viselkedéselemzés automatizálása segítséget fognak nyújtani a pénzügyi bűncselekmények kockázatának csökkentésében.

Hirdetés

A kutatás a vezető pénzügyi bűnmegelőzési szoftverplatformokat számos kritérium alapján értékelte, beleértve a kínálat mélységét és szélességét, a szolgáltatási innovációt és a jövőbeli kilátásokat. Ezek alapján adott átfogó elemzést a versenyhelyzetről ezen a piacon. A három vezető szállító rangsora ezek alapján: FICO; LexisNexis Risk Solutions; Verafin.

A kutatás társszerzője, Mélissa Amouny kifejtette: "A FICO széles körű képességeket vonultat fel, beleértve a bűncselekmények enyhítéséhez szükséges nagy értékű adatokhoz való hozzáférést és a mesterséges intelligencia-alapú elemző rendszereket. A konkurens gyártóknak prioritásként kell kezelniük a gyakori platformfrissítéseket, hogy lépést tartsanak a kiberbűnözés elleni gyors innovációkkal és maximalizálják piaci részesedésüket."

A kutatás előrejelzése szerint 2027-re a csalásfelismerő és KYC rendszerek a pénzügyi bűnmegelőzésre fordított globális kiadások 88 százalékát teszik majd ki. Ez lehetővé teszi a pénzintézetek számára, hogy visszaszorítsanak számos gyakori bűncselekménytípust, köztük a számlaátvételeket. A digitális fizetések népszerűségének növekedésével és az omnichannel tapasztalatok általánossá válásával azonban az átfogó pénzügyi bűnmegelőzési csomagok összeállítása egyre összetettebbé válik, tekintettel az érintett fizetési platformok és folyamatok számára.

A jelentés sürgette a pénzügyi bűnmegelőzési eszközök gyártóit, hogy használják a mesterséges intelligenciát az intelligens ellenőrzési rendszerek összehangolásához, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy alkalmazkodjanak az egyre összetettebb kibertámadásokhoz, kiválasztva a megfelelő ellenőrzési képességet az egyes forgatókönyvekhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.