Hirdetés
. Hirdetés

Kiderült a Huawei sötét ügylete Észak-Koreával

|

Tíz évvel ezelőtt a kínai cég szállította az ország mindent és mindenkit ellenőrző mobilhálózatához a technológiát.

Hirdetés

Hirdetés

Észak-Koreában a Koryolink nevű mobilhálózat révén a kormányzat teljes felügyelet alatt tudja tartani a felhasználókat. Ez tény eddig is ismert volt, az viszont csak most derült ki, hogy Kína és a Huawei a felelős a hálózat kiépítéséért, értesült a Washington Post.

A Huawei viszonya enyhén szólva nem felhőtlen az Egyesült Államokkal és az EU-val. Az egyik vádpont az, hogy a Huawei együttműködik a kínai kormánnyal, és hozzáférést biztosít technológiájához. Ez normális lehet Kínában, de a Huawei okostelefonjait sokfelé használják, és sok kormány attól fél, hogy segítségükkel kémkedni lehet ellenük.

A Huawei az utóbbi időben ezerrel próbálja tisztázni magát a vádak elól, de a most napvilágra került dokumentumok ebben aligha fogják segíteni. Ugyanis kiderül belőlük, hogy a jelenlegi észak-koreai diktátor, Kim Jong Un apja, Kim Jong Il regnálásának idején a Huawei szállította a Koryolinkhez szükséges technológiát.

Jelenleg a teljes mobil- és internetforgalom ezen a hálózaton keresztül zajlik Észak-Korában, és a rendszer gyakorlatilag minden kimondott szót, leírt betűt ellenőrizni tud a segítségével.

A Huawei hivatalos állásfoglalása az üggyel kapcsolatban:
A Huawei Technologies nem rendelkezik semmilyen üzleti jelenléttel a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban. A vállalat teljes mértékben elkötelezett az összes vonatkozó törvény és szabályozás betartása mellett a világ minden országában és régiójában, ahol tényleges tevékenységet folytat, beleértve az ENSZ, az Egyesült Államok, valamint az EU exportra vonatkozó rendelkezéseit és korlátozásait egyaránt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.