Hirdetés
. Hirdetés

Még mindig nem oldották meg a határátkelőhelyeket érintő, több napja tartó informatikai rendszerproblémát

|

Az ORFK jelentése szerint továbbra is lassú az átlépés a határátkelőhelyeken.

Hirdetés

Az informatikai hiba továbbra is fennáll, az átléptetés lassú, de folyamatos a határátkelőhelyeken - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap reggel a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a rendőrök minden megtesznek annak érdekében, hogy "a március 8-án 8 óra 25 perckor jelentkező informatikai rendszerprobléma ellenére a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkenjen".

A hiba kijavításáig az utasoknak lassabb áthaladásra kell számítaniuk - írták a közleményben, megköszönve az utazók türelmét.

Hirdetés

Mint ismeretes, legutoljára január 22-én szünetelt a határforgalom számos közúti határátkelőhelyen, a leállás a ki- és belépő határforgalmat egyaránt érintette. Végül 3,5 órás várakozás után helyreállt a működés.

Ezt megelőzően december 3-án éjjel az összes határátkelőhelyeken, még a Ferihegyen is leállt az IT-rendszer. A szakemberek azonnal megkezdték a rendszerhiba elhárítását, amit igen gyorsan megtaláltak, így 20 perc után újra működött minden.

Mennyi leállás elfogadható?

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a rendelkezésre állás egyes szintjei milyen mértékű leállást takarnak. Az alábbi táblázat bemutatja, hogy milyen mértékű leállást takarnak a különböző szintű rendelkezésre állások.

Forrás: IBM

A rendelkezésre állási szint meghatározása során szükség van annak ismeretére is, hogy mikor fordulhatnak elő a leállások. Például 99% rendelkezésre állás is megfelelő lehet, ha ez az év során több, kisebb leállásként oszlik el, de egyáltalán nem elfogadható, ha egyben, több napig eltart. Azt is mérlegelni kell, hogy egy kimaradás mikor elfogadható és mikor nem - amennyiben az állásidő a kritikus vagy terhelt időszakokban történik, akkor káros hatása van több irányban is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.