Hirdetés
. Hirdetés

Román bűnözőket tartóztattak le

|

Több tucat embert vettek őrizetbe az Egyesült Államokban és Romániában személyes adatok ellopásának vádjával.

Hirdetés

Az amerikai és a román hatóságok hétfőn jelentették be, hogy 38 embert tartóztattak le. A román gyanúsítottak bonyolult phishing-módszerekkel szereztek meg többezer bankkártya-adatot. Ezeket chat üzeneteken keresztül az amerikai megbízóknak továbbították, akik átmásolták bankkártyákra, majd másokat bíztak meg azzal, hogy a hamisított kártyákat teszteljék. A működő kártyákkal a lehető legnagyobb összegű készpénzt vették fel automatákból, majd ezt átutalták romániai bankszámlákra.

A bírósági eljárást az Egyesült Államokban végzik el. Amennyiben a gyanúsítottakat bűnösnek találják, legalább ötévi börtönbüntetésre számíthatnak, de ez akár 30 évre is emelkedhet, főleg, ha több vádpontban is bűnösnek találják őket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.