Hirdetés
. Hirdetés

Saját titkosító alkalmazást írt az Iszlám Állam

|

Nem bíznak a terroristák a nyilvánosan elérhető kommunikációs appokban.

Hirdetés

Titkosított kommunikációt lehetővé tevő mobil alkalmazást fejlesztett ki az Androidhoz az Iszlám Állam, amit korábban megjósoltak azok a szakértők, akik ellenezték a kormányok azon törekvését, hogy a szoftvercégek építsenek hátsó ajtót programjaikba, hogy a hatóságok egyszerűen kideríthessék, a kiberbűnözők és terroristák miről kommunikálnak egymással. A Defense One értesülései szerint az Irawi.apk fájlnévvel rendelkező alkalmazás "kezdetleges" titkosítást alkalmaz, és a múlt hónapban volt letölthető egy, az Iszlám Állam támogatói által használ weboldalról, amelyet időközben megszüntettek. A program létrejötte annak eredménye, hogy a nyilvánosan elérhető appokban már nem bíznak a terroristák és a bűnözők.

 

Az Irawi.apk-t az Ghost Security Iszlám Állam ellenes csoport fedezte fel, amely folyamatosan figyeli a szélsőségesek weboldalait, és a felhívja a hatóságok figyelmét, ha terrorizmusra utaló tevékenységet észlel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.