A Lenovo Novell SUSE Linuxszal szállítja ThinkPad noteszgépeit

|

A Lenovo SUSE Linux Enterprise Desktop 10-zel előtelepített mobil munkaállomásai is a desktop oldali Linux vállalati elterjedéséhez járulnak hozzá.

A Novell és a Lenovo bejelentették együttműködési megállapodásukat arról, hogy a Lenovo előtelepített Linux operációs rendszerrel kínálja a jövőben ThinkPad noteszgépeit, amelyhez támogatást is ad. A két vállalat a negyedik negyedévtől a Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10-zel előtelepített általános üzleti felhasználásra szánt népszerű ThinkPad T sorozatot az egyéni felhasználók számára is elérhetővé teszi. A Lenovo egyedülálló módon mind a hardverhez, mind az operációs rendszerhez támogatást nyújt. A Novell pedig közvetlen hozzáférést biztosít a karbantartási frissítésekhez a ThinkPad noteszgépek vásárlóinak. A két vállalat több mint öt éve végez közös kutatásokat és fejlesztéseket. A Lenovo több éve kínál Linux-tanúsítványokat a ThinkPad termékcsaládjához. Emellett olyan eszközöket is biztosít ügyfeleinek, amelyek lehetővé teszik a ThinkPad noteszgépeken futó Linux rendszerek optimális használatát. A Lenovo a ThinkPad T60p mobil munkaállomáshoz biztosított Help Center támogatási szolgáltatást a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerre is kiterjeszti. - A ThinkPad T60p noteszgéphez elérhető Linux tavaly szeptemberi bejelentése óta egyre több oktatási, kormányzati és vállalati ügyfelünk igényli a nyílt forráskódú megoldásokkal telepített mobil munkaállomásokat. Ez a bejelentés együttműködésünk folytatásaként további Linux-alapú lehetőségeket nyit meg ügyfeleink számára – mondta Sam Dusi, a Lenovo hordozható számítógépekkel foglalkozó üzleti egységének termékmarketingért felelős alelnöke. - Hardver- és szoftverfejlesztéseink – mint például a Roll Cage váz és a ThinkVantage technológia – széles körben ismertek. Hagyományainknak megfelelően továbbra is az iparág legjobban megtervezett számítógépeit gyártjuk, és olyan kiváló megoldásokat szállítunk ügyfeleinknek, mint a Novell SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszere – tette hozzá Dusi. - Örömmel együttműködünk a Lenovoval annak érdekében, hogy a noteszgépekre előtelepített Linux megoldás minél szélesebb körben elterjedjen a vállalati munkaállomások piacán. A Lenovo jó minőségű termékei és fejlesztései a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszer stabilitásával, rugalmasságával és biztonsági előnyeivel kiegészítve a vállalati ügyfelek igényeinek teljes mértékben megfelelő Linux-alapú megoldást biztosítanak – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és a nyílt platformmegoldásokat fejlesztő részleg vezetője.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.