A Novell műszaki vezetője lett „Az év legjobb technológiai szakembere”

|

Nat Friedmant választották az \"Év Technológiai Szakemberének\" a Linux-munkaállomásokon végzett innovatív munkájáért. A díjat a VARBusiness Magazine ítélte oda a Novell műszaki vezetőjének és nyílt forráskódú megoldásokkal foglalkozó stratégiai munkatársának.

Nat Friedman, a Novell műszaki vezetője és nyílt forráskódú megoldásokkal foglalkozó stratégiai munkatársa kapta a most először kiadott „Technologist of the Year” kitüntetést a VARBusiness Magazine-tól. Friedman a Novell legújabb, munkaállomásokra szánt Linux megoldásán, a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 terméken végzett innovációért részesült az év legjobb technológiai szakemberének járó megtiszteltetésben. A 2006 augusztusában megjelent termék az első, vállalati környezetben valóban alkalmazható, munkaállomásokra szánt Linux-alapú operációs rendszer, amely a szeptemberben San Franciscóban tartott LinuxWorld konferencián elnyerte a Best of Show díjat. A technológiák integrációjának területén működő VARBusiness a kaliforniai Huntington Beach városában 2006. október 23-án megtartott ünnepségen adta át a kitüntetést Friedmannek. A SUSE Linux Enterprise Desktop 10 új szolgáltatásokat és könnyű használhatóságot biztosít a munkaállomások operációs rendszereinek piacán. Többek között háromdimenziós asztali effektusokat, integrált asztali és webes keresőt, teljes multimédia-támogatást, plug-and-play lehetőségeket kínál a felhasználók számára, valamint együttműködik a Microsoft Active Directory és Exchange környezetekkel. A termék tartalmazza az OpenOffice.org 2.0 Novell változatát, egy a Microsoft Office termékkel teljesen kompatibilis irodai alkalmazáscsomagot is. A SUSE Linux Enterprise Desktop 10 működhet teljes körű irodai munkaállomásként, de kiváló megoldás pénztárgépek, mérnöki munkaállomások, illetve vékony kliens gépek esetén is. A fejlesztőként és vállalkozóként is tevékenykedő Nat Friedman 1999-ben társalapítója volt a Ximian Inc. vállalatnak, amelyet 2003-ban vásárolt fel a Novell. A Novellhez való csatlakozás óta a Linux-munkaállomásokkal kapcsolatos fejlesztések vezetőjeként dolgozik és a vállalat általános Linux stratégiájának, technológiai elképzeléseinek kialakításában vesz részt.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.