A Wal-Mart is kihasználja a Microsoft-Novell együttműködés előnyeit

|

A Microsoft és a Novell bejelentették, hogy a világ legnagyobb kiskereskedelmi vállalata a Wal-Mart Stores a legújabb ügyfelük, amely részesül – a Windows és a Linux rendszerek együttműködését javító – széles körű üzleti és műszaki megállapodásuk eredményeiből.

A vállalatok között létrejött szerződés értelmében a Microsoft biztosítja a jövőben a SUSE Linux Enterprise Server előfizetést a Wal-Mart informatikai infrastruktúrájához. Az újabb megállapodás további lehetőségeket kínál mind a Microsoft, mind a Novell számára, amelyek segítségével a virtualizáció és az együttműködés terén folytatott közös kutatásokra és fejlesztésekre építve a jövőben további szoftvererőforrásokat, illetve szolgáltatásokat nyújthatnak a Wal-Mart vállalatnak. A Wal-Mart, amely a Microsoft termékeinek már most jelentős felhasználója, nagy várakozással tekint a két vállalat megállapodása elé, amelynek köszönhetően a jövőben jelentősen javul a Windows és a Linux rendszerek közötti együttműködés. – Vállalatunk már régóta fontosnak tartja, hogy az informatikai szállítók valós idejű együttműködést, illetve a szellemi tulajdonjogok terén biztonságot nyújtsanak a különböző platformok között. Örömmel fogadjuk, hogy a Microsoft és a Novell elkötelezte magát ennek az igénynek a kielégítésére – mondta Nancy Stewart, a Wal-Mart vezető alelnöke és műszaki igazgatója. – A Wal-Mart a technológia terén megvalósított innovatívitásáról ismert szerte a világon. A Microsofttal és a Novellel való együttműködés egy újabb lépése stratégiánknak. Véleményünk szerint mind számunkra, mind pedig ügyfeleink számára nyereséget eredményez – tette hozzá Stewart. – Ügyfeleinknek informatikai szervezetük költséghatékony működésére és befektetéseik maximális kihasználására van szükségük – mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója. – A Microsofttal kialakított kapcsolatunknak köszönhetően olyan új lehetőségeket teremtettünk a vállalati együttműködés és a virtualizáció terén, amelyek valódi megtakarítást jelentenek ügyfeleink számára. Büszkék vagyunk arra, hogy a Wal-Mart is a SUSE Linux Enterprise megoldást választotta és együttműködhetünk velük a jövőben – tette hozzá Hovsepian. A Microsofttal és a Novellel folytatott közös munka lehetővé teszi, hogy a Wal-Mart a jövőben a Windows és Linux rendszereket a már meglévő Microsoft felügyeleti eszközkészlet és hitelesítési platform – többek között a Systems Management Server, az Active Directory és a Microsoft Operations Manager – kibővítésével kezelje. A vállalat emellett kisebb költségű, általánosan elérhető szerverplatformokra is áttérhet, amellyel jelentősen javíthatja a felhasználói élményt. – Ügyfeleink jelzik együttműködés iránti igényeiket, és elvárják, hogy a technológiai szállítóik kezelni tudják a szoftverekkel kapcsolatos alapvető szellemi tulajdonjogi problémákat – mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. – Mi mindezt biztosítjuk a Wal-Mart számára, és lehetővé tesszük, hogy az üzletvitelükre és a jövőre koncentrálhassanak – tette hozzá Ballmer.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.