Nagyobb együttműködés OpenOffice és a Microsoft Office között

|

Az OpenOffice.org irodai programcsomag Novell kiadása mostantól támogatja az Open XML formátumot, amely a Microsoft Office 2007 alapértelmezett formátuma. A Microsoft és a Novell novemberben kötött megállapodásának újabb eredménye, hogy közösen dolgozzák ki az OpenOffice és a Microsoft Office rendszerek közti kompatibilitást biztosító felhasználói adatfordítási megoldásokat.

A Novell bejelentette, hogy az OpenOffice.org irodai programcsomag Novell kiadása mostantól támogatja a Microsoft Office Open XML formátumot, így javul az együttműködés az OpenOffice.org és a Microsoft Office következő generációja között. A Novell a Microsofttal és más vállalatokkal együttműködve dolgozik azon a projekten, amelynek célja kétirányú nyílt forrású fordítók létrehozása az OpenOffice.org és a Microsoft Office szöveges dokumentumai, táblázatai és prezentációkészítői között. A szöveges dokumentumokhoz készülő fordítóprogram megjelenése 2007. január végére várható. A fordítóprogramok beépülő modulként lesznek elérhetőek a Novell OpenOffice.org termékéhez. A Novell nyílt forrásúként fogja megjelentetni azt a kódot, amely az Open XML formátumot a Novell OpenOffice termékkel kompatibilissá teszi, és javasolni fogja, hogy az OpenOffice.org projekt része legyen. A jövőben a felhasználók könnyebben oszthatják meg fájljaikat a Microsoft Office és az OpenOffice.org között, hiszen a két irodai programcsomag dokumentumai egységesebben fogják megjeleníteni a formátumokat, képleteket és stílussablonokat. Az Open XML formátum egy nyílt fájlformátum irodai alkalmazásokhoz, amely szabadon beépíthető bármilyen szoftverbe. A Microsofttól származó Open XML formátumot az Ecma International szervezet műszaki bizottsága (TC45) szabványosította, és 2006. december 7-én terjesztették az Ecma közgyűlése elé, a specifikáció hivatalos ISO/JTC1 szabványosításra irányuló kérelemmel. Az Open XML a nemrég megjelent Microsoft Office 2007 alapértelmezett formátuma, de a régebbi Microsoft Office verziókhoz is ingyenesen letölthető. A Novell tagja OASIS Open Document Format for Office Applications (Nyílt Dokumentumformátum Irodai Alkalmazásokhoz) műszaki bizottságnak, amely az OpenDocument szabványt közzétette és felügyeli, valamint az Ecma International műszaki bizottságnak (TC45), amely pedig az Open XML szabvány fejlesztője, felügyelője és közzétevője.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.