Továbbfejlesztett Windows virtualizáció Linuxon

|

A Novell és az Intel illesztőprogramjaival a Windows Server 2000/2003/XP módosítás nélkül fut Xen virtuális környezetben a Novell SUSE Linux Enterprise Server 10 rendszerén Intel Virtualization Technology megoldást tartalmazó kiszolgálóplatformokon.

A Novell és az Intel Corp. bejelentették paravirtuális hálózati és blokkeszköz-illesztőprogramjaik elérhetőségét. A közösen fejlesztett illesztőprogramok alkalmazása lehetővé teszi a felhasználók számára a Microsoft Windows Server 2000/2003/XP módosítás nélküli futtatását Xen virtuális környezetben a Novell SUSE Linux Enterprise Server 10 rendszerén és az Intel Virtualization Technology megoldást tartalmazó kiszolgálóplatformokon egyaránt. Az ügyfelek mostantól a módosítás nélküli Linux vendég operációs rendszer SUSE Linux Enterprise Server feletti futtatása mellett biztonságosan válthatnak át újabb és energiatakarékosabb kiszolgálóra, régebbi Windows és Linux megoldásaikat virtuális kiszolgálókra konszolidálva. - A Novell az első Linux-szállító, amely a SUSE Linux Enterprise 10 platform 2006. júliusi megjelentetésével, a Xen virtualizációt egy Linux-disztribúcióba integrálta – nyilatkozta Jeffrey Jaffe, a Novell ügyvezető alelnöke és műszaki igazgatója. - Szeptember óta vállalatunk az első, aki támogatja a virtualizált Linux futtatását a Xen rendszeren. Mostantól pedig – szintén elsőként – támogatjuk a virtualizált Windows futtatását Linux rendszereken. Elkötelezettségünk továbbra is töretlen ügyfeleink problémáinak innovatív megoldása iránt – tette hozzá Jaffe. - Az Intel és a nyílt forráskód közösség együttműködésének köszönhetően a Linux virtualizációs megoldások kihasználhatják az Intel Virtualization Technology előnyeit, így lehetővé válik a vendég operációs rendszerek és alkalmazások módosítás nélküli futtatása – nyilatkozta Doug Fisher, az Intel szoftver- és megoldáscsoportjának alelnöke. - A négymagos Intel Xeon processzoron alapuló platformunk kimagasló teljesítménye, energiatakarékossága és megbízhatósága páratlan lehetőségeket teremt az adatközpontok különböző rendszereit futtató virtuális számítógépek működtetésére. A Windows módosítás nélküli futtatása a Linux rendszeren jelentősen leegyszerűsíti az informatikai vezetők számára a vállalati platformok szabványosításával és frissítésével kapcsolatos döntések meghozatalát – tette hozzá Fisher. A Windows SUSE Linux Enterprise Server feletti virtualizálása jelentős költségcsökkentést eredményez, az illesztőprogramok pedig javítják a Windows- és Linux-telepítések rendelkezésre állását fürtözött virtuális rendszerek használatával. Emellett elősegítik, hogy az informatikai csapat gyorsabban reagáljon a felmerülő üzleti igényekre a szolgáltatások virtuális rendszereken történő könnyebb létrehozása és kiosztása révén. A Novell az ügyfelei számára kísérleti virtualizációs programot indított, és nagyvállalati szintű támogatást nyújt a teljesen virtualizált Windows 2000/2003/XP telepítések SUSE Linux Enterprise Server rendszeren történő futtatásához. A kísérleti program résztvevői számára már elérhetők a paravirtuális illesztőprogramok, általános elérhetőségük pedig ez év végére várható.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.