Világszerte elismert biztonsági tanúsítványt szerzett a NetIQ Sentinel 7

|

• A Common Criteria tanúsítvány Evaluation Assurance Level 3 (EAL3+) besorolása garantálja, hogy a NetIQ biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) terméke megfelel bármely kormányzati szerv és nagyvállalat szigorú biztonsági követelményeinek

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a NetIQ Sentinel 7.0.1 (https://www.netiq.com/products/sentinel/) elnyerte a Common Criteria tanúsítvány Evaluation Assurance Level 3 (EAL3+) besorolását. A Common Criteria egy nemzetközileg elfogadott biztonsági tanúsítvány, amelyet kereskedelmi termékek beszerzését tervező kormányzati szervek és vállalatok írhatnak elő. A NetIQ Sentinel 7.0.1-es verziója az ISO/IEC 15408 szabvány besorolása alapján mostantól a Common Criteria tanúsítvány EAL 3+ fokozatával rendelkezik. „Egyre több állami szerv és vállalat szembesül többek között a PCI DSS vagy az ISO 27002 biztonsági előírásokkal az infrastruktúráját érintő technológiai beruházások során. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy több olyan terméket is forgalmazunk, amely teljesíti a kormányzati és vállalati ügyfelek egyedi követelményeit, hiszen a NetIQ Sentinel mellett a SUSE Linux Enterprise Server is rendelkezik Common Criteria tanúsítvánnyal” – nyilatkozta Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója. A Common Criteria tanúsítványt az Electronic Warfare Associates – Canada, Ltd. (EWA-Canada) (http://www.ewa-canada.com/) társaság ítélte oda a NetIQ megoldásának, amelynek tesztlaborját a Kanadai Szabványügyi Tanács (http://palcan.scc.ca/specs/pdf/348_e.pdf) akkreditálta. „A Sentinel tanúsítványa jelzi, milyen nagy hangsúlyt fektet a NetIQ az olyan termékek kifejlesztésére, amelyek megfelelnek a szigorú nemzetközi informatikai biztonsági szabványoknak, és amelyek megfelelőségét harmadik fél által elvégzett minősítés és tesztelés is igazolja. A Sentinel felhasználói biztosak lehetnek abban, hogy ez a SIEM megoldás tovább növeli a meglévő rendszereik általános biztonságát, és a NetIQ szükség esetén bármilyen támogatást biztosít” – mondta Erin Connor, az EWA-Canada Common Criteria tesztlaborjának igazgatója. [b]NetIQ Sentinel[/b] A NetIQ Sentinel segítségével a szervezetek csökkenthetik a súlyos adatszivárgások kockázatát, mivel gyorsan felismerhetik a támadásokat, és rövid idő alatt válaszolhatnak a bizalmas információk biztonságát veszélyeztető fenyegetésekre (https://www.netiq.com/success/stories/us-navy-cyber-defense-operations-command.html)[b][/b]. A Sentinel egyszerűen telepíthető és használható, teljes körű szolgáltatásokat nyújtó SIEM megoldás, amely képes alkalmazkodni a dinamikus nagyvállalati környezetekhez. A termék valódi, a gyakorlatban is jól használható információkat nyújt a biztonsági szakértők számára, amelyek segítségével a szakemberek gyorsan meghatározhatják a fenyegetés természetét, illetve a szükséges válaszlépéseket.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.