Xen-virtualizáció SUSE Linuxon a BMW Csoportnál

|

A Xen virtualizációs megoldással kiegészített SUSE Linux Enterprise Server használatával a BMW Csoport a teljesítmény feláldozása nélkül csökkenti költségeit.

A BMW Csoport a Xen virtualizációs technológiával bővített Novell SUSE Linux Enterprise Server megoldást használja adatközpontjában a virtualizált munkaterhelés megvalósítására. Az új megoldásnak köszönhetően jelentősen csökkenek a vállalat hardverköltségei és leegyszerűsödik a telepítés folyamata. A BMW informatikai kutatási munkatársai a rendszer bevezetése előtt Észak-Amerikában és Németországban végeztek átfogó tesztelést. Ezt követően döntöttek arról, hogy a nyílt forráskódú Xen hypervisor (virtuális gépeket kezelő szoftver) megoldással kiegészített SUSE Linux Enterprise Server 10 szoftver segítségével telepítik a virtuális adatközponti megoldásokat az Intel virtuális technológiát és kétmagos (dual-core) processzorokat használó x86 kiszolgálókra. A BMW szerint a SUSE Linux Enterprise Server 10 szoftverbe beépített Xen virtualizációs technológia lehetővé teszi a vállalat számára a kiszolgálók rugalmasabb életciklus-kezelését. Az operációs rendszer és a virtualizációs réteg integráltságának köszönhetően pedig laposabb támogatási struktúra mellett jelentősen csökkenti a költségeket és a vállalat más területein is hatékonyabb működést biztosít. A kiszolgáló-konszolidáció révén a hardvererőforrások kihasználása is hatékonyabbá válik, így a vállalat clusterezheti a virtuális szervereket, valamint szükség esetén az egyik fizikai kiszolgálóról azonnal átléphet egy másikra. A BMW vizsgálja a Novell ZENworks Orchestrator megoldás bevezetésének lehetőségét is, amely a létrejövő virtuális adatközpont-rendszerek felügyeletét biztosítja. „A BMW Csoport a piacot megelőzve már kihasználja a SUSE Linux Enterprise Server megoldással teljes mértékben integrált Xen nyílt forráskódú virtualizációs szoftver előnyeit, amely a jogvédett virtualizációs megoldások egyik kiváló alternatívájaként nagyobb teljesítményt kínál alacsonyabb költségen” – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és a nyílt platformra épülő megoldásokat fejlesztő részlegének vezetője. „Az integráció biztosítja a megoldás összes elemének hatékony együttműködését, valamint a nyílt forráskódnak köszönhetően kiküszöböli a szállítótól való függést, többféle választási lehetőséget teremtve az ügyfélnek” – tette hozzá Levy. A Novell következő generációs nyílt vállalati platformja, a SUSE Linux Enterprise a vállalati számítástechnika kiválóan megtervezett, olcsón és hatékonyan integrálható platformja, amely az asztali számítógépektől az adatközpontokig kínál megoldásokat. A Novell SUSE Linux Enterprise ajánlatairól további információt a www.novell.com/linux weboldalon talál. A www.novell.com/success weboldalon pedig arról olvashat, hogy az ügyfelek hogyan használják ki a Novell megoldásainak előnyeit világszerte.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.