Hirdetés
. Hirdetés

10 év munkáért 750 millió dolláros jutalom Tim Cooknak

|

Nincs kérdés, Steve Jobs után a világ legértékesebb vállalatává tette az Apple-t.

Hirdetés

Idén augusztus 24-én volt 10 éve annak, hogy Steve Jobs halála után Tim Cook átvette az Apple irányítását. Vezérigazgatói kinevezésének tizedik évfordulójára összesen ötmillió Apple-részvény juttatást kapott Cook, amelyek jelentős részét pénzzé is tette, közel 750 millió dollárhoz jutva. Ebből egy 10 millió dollár értékű részvénycsomagot karitatív szervezeteknek adott.

Hirdetés

A kifizetés nem most történt meg, kinevezése óta része volt Tim Cook szerződésének a cég teljesítményéhez kötött és azzal arányos részvénycsomag-juttatás, amit objektíven, az S&P top500-as listája alapján ítéltek meg. Ehhez persze nem kellett nagyító alatt nézni a sorokat, ugyanis az Apple mostanra 2 billió dollárra duzzadt, papírjainak értéke Tim Cook 2011-es vezérigazgatói kinevezése óta több mint 1200%-kal nőtt.

Ez persze nemcsak a cégnek volt jó: a cégvezető 60 éves korára már 1,5 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. Mint ismeretes, Tim Cook az 1990-es évek vége felé érkezett az almás céghez a Compaq és az IBM után.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.