Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk egyetlen emojival sértette meg a Tesla bitcoin-befektetését leszóló tőzsdegurut

|

Röviden, tömören reagált a Tesla-vezér a kriptopénz esésén okoskodó alkuszra.

Hirdetés

A múlt heti kripto-optimizmust - amikor újabb lélektani határ fölé szárnyalt a bitcoin - szinte jéggé dermesztette a február utolsó hetének elején történt hirtelen esés, amely során több mint 260 milliárd dollár párolgott el a piacokon.

A bitcoin árfolyama egy nap alatt 15 százalékot esett, egy hét alatt több mint 5 százalékot csökkent, mindazonáltal még így is közel 44 százalékos az erősödés mértéke az egy hónapos idősávban. Ez többek között köszönhető volt annak is, hogy a Fed egykori elnöke, az USA pénzügyminisztere kijelentette: a bitcoin erősen spekulatív eszköz, és egyáltalán nem hatékony fizetési módszer, ráadásul sokszor illegális finanszírozásra veszik igénybe, és hovatovább, rengeteg gondot okoz a bitcoinbányászat jelentős energiaigénye.

Hirdetés

A bitcoin árfolyama különösen azóta élénk, hogy a Tesla bejelentette: 1,5 milliárd dollárt fektetett a kriptodevizába és a jövőben fizetőeszközként is elfogadja.

A Wall Street-i guru, Peter Schiff, aki megjósolta a 2008-as válságot is, viszont a Twitteren adott hangot véleményének, amelyben nem tartotta túl okos lépésnek a befektetést és Elon Muskot okolta a Tesla árfolyamának csökkenésért. Mint írta, két héttel a bitcoin-befektetés bejelentése után a Tesla részvényei negatív irányt vettek, és ez szerinte nem az a példa, amit a többi vezérigazgató követni fog.

Erre Elon Musk csak egy padlizsánt tweetelt, amiről rég nem a mediterrán konyha jut az eszünkbe, sokkal inkább a férfi nemi szerv, amelynek a helyettesítésére használják. Fallikus jelentése miatt az Instagram le is tiltotta a padlizsánra való keresést.

Nem csoda, ha ezen Peter Schiff is kiakadt, szerinte gyakorlatilag hímtaggá választotta, és ennél jóval többet várt volna az innovátortól.

Óvatosságra intette Bill Gates is a kisbefektetőket a bitcoinnal kapcsolatban. Szerinte Elon Musknak kellő mennyiségű pénze van, hogy kifinomult befektetési praktikákat alkalmazzon, de ez más számára nem megengedhető. Gates szerint is káros a bányászat, és nem elfogadható, hogy a kriptodevizával végzett tranzakciók nem sztornózhatók.

Peter Schiff amerikai tőzsdealkusz egyébként régóta szajkózza, hogy a bitcoin a bolondok aranya, és bolond mindenki, aki használja.

Így áll most egyébként a bitcoin:

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.