Hirdetés
. Hirdetés

Helyi adatközpontokat és peremhálózatokat felhősít az IBM Cloud Satellite

|

A Cloud Satellite-on mától minden környezetben elérhetők az IBM hibrid felhőszolgáltatásai, amelyekre a vállalatok közel valós idejű, ugyanakkor speciális adatkezelési követelményeknek is megfelelő alkalmazásokat építhetnek.

Hirdetés

Mint arról a béta változat bejelentésekor tavaly novemberben beszámoltunk, az IBM hibrid felhőstratégiájába illeszkedő Cloud Satellite megoldással elosztott felhő hozható létre, azaz a nyilvános felhőszolgáltatások különböző fizikai helyszínek között oszthatók el, miközben a szolgáltatások üzemeltetése, kormányzása és fejlesztése továbbra is a felhőszolgáltatónál marad.

A mától általánosan elérhető IBM Cloud Satellite a Red Hat Linux és OpenShift konténerplatform együttesével a felhőszolgáltatások biztonságos, egységes rétegét a nyilvános felhők mellett a helyi adatközpontokra és a peremhálózatokra is kiterjeszti. A vállalatok így az IBM Cloud Pack felhőcsomagokkal - de nem csupán azokkal - olyan innovatív, például IoT megoldásokat futtathatnak a Cloud Satellite-on, amelyek a nyilvános felhőben elérhető AI képességekre építenek, mégis késleltetés nélkül, közel valós időben válaszolnak, vagy a törvényi megfelelés speciális követelményei miatt nem teszik lehetővé az adatok nyilvános felhőbe vitelét.

Hirdetés

Mostani bejelentésével együtt az IBM Watson Anywhere stratégiáját is kiterjesztette a Cloud Satellite-on elérhető Cloud Pak for Data as a Service felhőcsomag kibocsátásával. A megoldással a vállalatok rugalmas és biztonságos szolgáltatásként futtathatják AI és analitikai munkaterheléseiket a különböző környezetekben - anélkül, hogy azt maguknak kellene menedzselniük.

A távközlési, a pénzügyi, az egészségügyi és a kormányzati szektorban, de számos más iparágban rendkívül fontos, hogy a vállalatok az adatokat keletkezésük helyén, azonnal és biztonságosan elemezhessék. Az EquBot fintech cég például a befektetőknek készített AI modelleket, amelyek az IBM Cloud Satellite-on a korábbi tíz másodperc helyett egy másodpercnél rövidebb idő alatt válaszolnak a pénzügyi piacok változásaira. A Lumen pedig Edge Compute platformját vezeti be az IBM Cloud Satellite segítségével olyan adatintenzív alkalmazásokhoz, mint a fokozottan elosztott irodai és kereskedelmi terek videóanalitikája. Ilyen alkalmazással a vállalatok például a munkahelyi biztonság felett őrködhetnek, mert a megoldás valós időben jelzi, ha valamely felület fertőtlenítése ismét időszerűvé vált, vagy valahol veszélyesen torlódnak az emberek.

Az IBM Cloud Satellite lényegében egy API-t ad az IBM Cloud ügyfeleknek, amelyen keresztül Stellite helyszíneket hozhatnak létre, majd azokhoz hoszt gépeket adhatnak bármely felhőből, saját adatközpontjukból vagy peremhálózatukról. Az IBM Cloud szolgáltatásokat ezután minden helyszínen egységesen elérik a felhasználók, így munkaterheléseiket is következetesen vezethetik be és menedzselhetik a környezetek mindegyikében.

Hatvannál több partnercég - közöttük a Cisco, a Dell Technologies és az Intel - dolgozik az IBM Cloud Satellite-on elérhető, biztonságos felhőszolgáltatások fejlesztésén. Az infrastruktúra szállító partnerek a szerverek, tárolók és hálózati megoldások széles körét lefedő referenciaarchitektúrákat készítenek, hogy a vállalatoknak megkönnyítsék a Satellite helyszínek létrehozását meglévő infrastruktúrájukon. A szolgáltató partnerek a bevezetéshez, illetve a migrációhoz adnak támogatást. Az IBM Cloud Satellite felhasználók emellett a Red Hat Marketplace kínálatában is találnak OpenShift platformon tanúsított szoftvereket, amelyek szintén megkönnyítik a munkaterhelések kezelését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.