Hirdetés
. Hirdetés

Így spórolj az otthoni iroda rezsijén

|

A távmunka elterjedése óta többen már észrevették, de másoknak talán fel se tűnt, hogy bizony az otthoni kényelem egyben a költségeket is megnövelte. Mutatunk pár trükköt, amelyek csökkenthetik ezeket a kiadásokat.

Hirdetés

Akik a járványhelyzet fennállása óta home office-ban dolgoznak, a legtöbb esetben azt tapasztalhatták, hogy az otthoni munkavégzés kétségtelen előnyei mellett akad némi hátulütő is. Ilyen például az, hogy a munkához szükséges eszközeink nem meglepő módon áramot fogyasztanak, ez a pluszköltség pedig a céges költségvetés helyett a saját pénztárcánkat terheli. Most összeszedtünk pár trükköt, melyek segíthetnek, hogy karcsúsodjon a hóvégi rezsicsekk. 

Hirdetés

És lőn világosság

A téli időszakban eleve későn kel fel a nap és korán sötétedik, nem is beszélve arról, hogy a borongós időjárás miatt sokszor nap közben is kénytelenek vagyunk felkapcsolni a lámpát. Rengeteget spórolhatunk azonban akkor, ha az otthoni hagyományos villanykörtéket energiatakarékos LED-izzókra cseréljük.

Igaz, hogy egy ilyen izzó valamivel drágább a hagyományosnál, de élettartama akár ötszöröse is lehet, nem mellékesen akár 90 százalékkal kevesebb energiafogyasztással rendelkezik. Ha LED-re cseréljük a világítást, azonnal észrevehetjük a villanyszámlán beálló változást.

Üres szobát nem fűtünk

Bár remek dolog, ha a házba belépve kellemes meleg fogad a kinti mínuszok után, azonban ha tartósan otthon tartózkodunk, akkor csak azokat a helyiségeket fűtsük, melyekben tartózkodunk - ugyanez igaz nyáron a hűtésre is. A különböző szobákat gondosan zárjuk el egymástól így könnyen megtarthatjuk azok hőmérsékletét. Ebben nagy segítség lehet egy okos termosztát alkalmazása is.

Ne fogyasszunk hiába

A technológiai termékek esetében nagyon sarkosan fogalmazva felállítható egy olyan szabály, hogy minél régebbi egy készülék, annál több energiát fogyaszt. Itt azonban a költségvetésre meglehetősen komoly terheket róhat, ha mindet le szeretnénk cserélni, és a kevesebb áramfogyasztással ez talán csak évek múlva térül meg. 

Amit viszont megtehetünk, hogy mindig kikapcsoljuk a számítógépünket, tévénket, monitorunkat és egyéb hasonló eszközeinket, amikor nem használjuk őket, hiszen ezekkel is spórolhatunk valamicskét. Arra azért figyeljünk, hogy az interneten találhatunk mindenféle csalogató, "power saver" és hasonló elnevezéssel futó készülékeket, ezek azonban általában semmit sem érnek, tehát nem érdemes pénzt költeni rájuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.