Hirdetés
. Hirdetés

Intelligens eszközt használ a hibajavításra a Facebook

|

A Sapienz technológia már a fejlesztés kezdeti fázisában kiszűri a hibákat.

Hirdetés

Kellemetlen élmény olyan appokat használni, amelyek hibásan működnek, vagy gyakran lefagynak. A másfél milliárdnyi napi felhasználóval rendelkező Facebook ilyesmit nem igazán engedhet meg magának.

A világ legnagyobb közösségi oldalának kódellenörző központjában minden egyes nap mintegy egymilliónyi utasítást vizsgálnak át, mivel minden héten több mint 100 ezer változtatást hajtanak végre a szoftverben. Ilyen mértékű fejlesztési munka során könnyen   előfordulhat, hogy egy hibát nem vesznek észre.

Hirdetés

Ennek a minimalizálása érdekében a vállalat folyamatosan szekenneli a kódot, előtesztelést, belső tesztelést végezve. A Techworldnek nyilatkozó Mark Harman, a Facebook fejlesztési menedzsere és a University College London szoftverfejlesztést oktató professzora elmondta, hogy a közösségi oldal egy olyan eszközt dolgozott ki, amely a kódgenerálás korai fázisában vizsgálja a szoftverváltoztatásokat. A Sapienz nevű technológia automatikusan szkenneli a kódot bizonyos típusú hibák után kutatva, továbbá intelligens módon javítási ajánlásokat is ad.

A kezdeti fázisban megvalósított hibajavítások (van egy másik részleg, amely a késztermékben lévő hibák felkutatásával és kijavításával foglalkozik) pár perctől néhány óráig terjedő munkát igényelnek a programozóktól, de vannak olyanok is, amelyek elvégzése heteket vesz igénybe.

A Sapienz eszköz működése az úgynevezett keresés alapú szoftverfejlesztési módszeren alapul, ami a hagyományos fejlesztés és a keresés alapú optimalizálás kombinációja. A technológia a több évtizedes fejlesztési munka eredményeként jött létre. Felgyorsítja, valamint hatékonyabbá és átfogóbbá teszi a tesztelési folyamatot. Ez az első alkalom, hogy a keresés alapú, automatizált teszt dizájn technológiát egy igen nagyszabású fejlesztés során alkalmazzák. 2017 szeptembere óta használják a Facebook Android appját alkotó több milliónyi kódsor tesztelésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.