Hirdetés
. Hirdetés

Környezetvédelem: a cégvezetők fele sem ismeri elég jól az adatokat a helyes döntésekhez

|

Bár a vállalatok felismerik, hogy az adataik hasznosak, de sokan még mindig haboznak, hogy beépítsék-e azokat a nagyobb adatökoszisztémákba.

Hirdetés

A Bright Data megbízásából készült új felmérésből kiderült, hogy az üzleti vezetők kevesebb mint fele (45 százalék) érzi úgy, hogy a vállalatuknál megvan minden olyan adat, amely szükséges ahhoz, hogy jó döntéseket hozzon a környezetvédelemmel kapcsolatban.

A válaszadók 60 százaléka azonban azt állította, hogy a környezetvédelem fontos a vállalkozásuk számára. Ez azt jelenti, hogy sok cég szeretne környezeti szempontból fenntartható döntéseket hozni, de nem férnek hozzá a döntések meghozatalához szükséges adatokhoz.

Hirdetés

A minőségi adatok elengedhetetlenek a vállalati döntéshozatalhoz, és ezek az eredmények azt mutatják, hogy a vállalkozásoknak több adatra van szükségük a környezeti fenntarthatósági döntések meghozatalához. Ha több online, nyilvános adathoz férnének hozzá, a vállalatvezetők talán képesek lennének elérni fenntarthatósági céljaikat vagy ambiciózusabb referenciaértékeket teljesíteni. Az online, nyilvános adatok használata előrelépést jelent e célok elérésében.

Bár a vállalatok felismerik, hogy az adataik hasznosak, és nyitottak is azok felhasználására, de sokan még mindig haboznak, hogy beépítsék-e azokat a nagyobb adatökoszisztémákba. Amikor a válaszadók arról elmélkedtek, hogy saját adataik hogyan segíthetnek az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, 60 százalékuk bevallotta, hogy a vállalkozásuk által generált adatok hasznosak lehetnek a kutatók számára, és sokan (79 százalék) kifejezték nyitottságukat az ilyen adatok megosztására is, ha még nem tették volna. Ennek ellenére csak 40 százaléka mondta, hogy vállalkozása teljes átláthatóságot ad környezeti adataival kapcsolatban.

A felmérésben 250 amerikai és brit vállalkozás vett részt. Minden válaszadó a saját szervezete nevében válaszolt. A megkérdezett cégek méret és iparág szerint széles skálát öleltek fel, és az egyes válaszadók jellemzően a felső vezetés vagy az igazgatóság tagjai voltak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.