Hirdetés
. Hirdetés

Különösen keresett szakemberek

|

Élesedik a vállalatok közötti harc a legjobb informatikusok megszerzéséért az adattudósoktól kezdve az adatbiztonsági szakértőkig.

Hirdetés

Miközben a fejlesztésben élen járó vállalatok igyekeznek bevezetni a legmodernebb technológiákat, mindent megtesznek azért, hogy hatékonyságuk javítása érdekében magukhoz vonzzák a legtehetségesebb informatikai szakembereket. A Robert Hall Technology toborzási cég 2018-as kutatása szerint egyesek gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél előbb betöltsék azokat a pozíciókat az üzletiintelligencia-elemzőktől kezdve az adatbiztonsági adminisztrátorokig, amelyek iránt jövőre várhatóan a legnagyobb kereslet mutatkozik majd.

Hirdetés

A kezdő fizetés mellett olyan szempontokat tartanak fontosnak a munkavállalók, mint a cég földrajzi helye, kultúrája és anyagi lehetőségei. Annak érdekében, hogy megkönnyítse a munkaadók számára az igényeiknek leginkább megfelelő szakemberek megtalálását, Sarah K. White, a CIO.com munkatársa a Robert Half Technology megállapításai alapján összefoglalta, milyen követelményeknek kell eleget tenniük azoknak, akik 2018 leginkább keresett informatikusi pozícióira pályáznak.

Üzletiintelligencia-elemző
E terület szakembereinek ismeretekkel kell rendelkezniük az adatbázis-technológiák, az elemzés- és jelentéskészítő eszközök területén. A vállalatok általában olyan jelölteket keresnek, akik legalább főiskolai informatikus- vagy mérnökdiplomát szereztek. Olyan jelentkezőre lesz szükségünk, aki képes megismerni vállalatunk adatelemzési igényeit és a megállapításait hatékonyan tudja kommunikálni a vezetőség felé. Ez egy egyre fontosabbá váló pozíció, mivel a versenyképesség szempontjából alapvető jelentőségű a begyűjtött adatok hasznosítása, az üzleti célok elérését segítő összefüggések feltárása.

A pozíció betöltéséhez szükséges szakértelmek és tapasztalatok:

* Tapasztalat az adatbázis-lekérdezések terén;

* Tárolt eljárások írása;

* Online Analytical Processing (OLAP);

* Adatkocka-technológia;

* Jó írás- és kommunikációs készség.

Adattudós
Miközben üzletiintelligencia-elemzőre van szükségünk az adatmintázatok üzleti szempontok figyelembevételével megvalósított felismerésére, az adattudós feladata az adatok összegyűjtése, feldolgozása és elemzése. Az utóbbinak ugyancsak értenie kell ahhoz, hogy megállapításait és ajánlásait hatékonyan kommunikálja más szakterületen tevékenykedő kollégáinak.

A pozíció betöltéséhez szükséges szakértelmek és tapasztalatok:

* Programozási nyelvek (kifejezetten a Python vagy a Java);

* Erős elemzői képességek;

* Erős matematikai képességek;

* Egyetemi diploma vagy Ph.D. fokozat.

Adatbázis-fejlesztő
Ezen a szakterületen olyan jelentkezőkre lesz szükségünk, akik erős elemzői és problémamegoldó képességekkel rendelkeznek. Mivel felelősek lesznek a vállalati adatbázisok kifejlesztéséért és kezeléséért, pontosan tudnunk kell már a pozíciók meghirdetésekor, milyen szakértelemmel rendelkező jelöltek a leginkább megfelelőek a számunkra.

A pozíció betöltéséhez szükséges szakértelmek és tapasztalatok:

* Főiskolai informatikus diploma vagy adatbázis-fejlesztési tapasztalat;

* Gyakorlati tapasztalatok a vállalati adatbázis-kezelő programok (Microsoft SQL Server, Oracle vagy IBM DB2) használatában;

* Szakértői minősítések (például Microsoft Certified Database Administrator vagy Oracle Database Administrator Certified Professional).

Help desk vagy support technikus
A kiterjedt ügyfélkört kiszolgáló vállalkozásoknál kiemelt jelentősége van a help desk részlegnek. Mivel az ügyfélszolgálat és a hibaelhárítás első vonalában tevékenykednek, az itt dolgozó alkalmazottaknak megfelelő technikai ismeretekkel és soft készségekkel kell rendelkezniük munkájuk ellátásához. A Robert Half Technology szakértői a help desk technikusokat három szintbe sorolják, amelyek munkaköri leírása és követelményei nagymértékben különbözhetnek egymástól az üzlet jellegétől függően.

A pozíció betöltéséhez szükséges szakértelmek és tapasztalatok:

* 1. szint: Belépő szintű pozíciók, amelyek kétévnyinél kevesebb szakmai tapasztalatot, felsőfokú tanfolyami végzettséget vagy műszaki oktatási intézményben elvégzett tanfolyamot igényelnek.

* 2. szint: Kettőtől négy évig terjedő szakmai tapasztalatot, felsőfokú tanfolyami végzettséget vagy főiskolai diplomát igénylő pozíciók.

* 3. szint: Help desk területen szerzett négyévnyi vagy ennél hosszabb szakmai tapasztalatot, kapcsolódó területen szerzett főiskolai diplomát és szakmai minősítéseket igénylő pozíciók.

Hálózati adminisztrátor
A hálózati adminisztrátorok felelnek a LAN/WAN protokollok, szoftverek és hardverek üzemeltetéséért. Idejük nagy részét hibaelhárítással töltik, általában akkor hívják őket, ha sürgős problémát kell megoldani a vállalati informatikai infrastruktúrában. Az, hogy milyen szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársakat keresünk, nagymértékben függ a hálózatunk komplexitásától, ugyanakkor léteznek olyan szakértelmek és minősítések, amelyek sokat elárulnak a jelöltek képzettségéről.

A pozíció betöltéséhez szükséges szakértelmek és tapasztalatok:

* Hibaelhárítási és kommunikációs készségek;

* Elemzői és diagnosztikai képességek;

* Hajlandóság a munkavégzésre munkaidőn túl is;

* Főiskolai diploma vagy öt évet meghaladó, releváns szakmai tapasztalat;

* Professzionális szakmai minősítések.

Adatbiztonsági adminisztrátor
A nagy mennyiségű adat kezelése komoly felelősséggel jár: meg kell védeni a vállalkozásunkat, ügyfeleinket és vásárlóinkat a hackertámadásoktól. Az adatbiztonsági adminisztrátorok feladata a hálózati biztonsági követelmények meghatározása, a védelem naprakész állapotban tartása, a vállalatnál alkalmazott biztonsági gyakorlatok felügyelete és a biztonsági stratégiák bevezetése.

A pozíció betöltéséhez szükséges szakértelmek és tapasztalatok:

* Kritikus gondolkodási és komplex probléma-megoldási képesség;

* Innovatív és proaktív gondolkodás;

* Hajlandóság a folyamatos tanulásra;

* Erős programozói, matematikai és általános mérnöki tudás;

* Főiskolai diploma, releváns szakmai minősítések, informatikai háttér.

Rendszeradminisztrátor
A rendszeradminisztrátornak - csakúgy, mint a más informatikusi pozíciókban tevékenykedő minden szakembernek - jó problémamegoldó, kommunikációs és elemzői képességekkel kell rendelkeznie. Követelmény továbbá, hogy képes legyen üzemeltetni a munkaadójánál használt hardver- és szoftvereszközöket. Az, hogy pontosan milyen tapasztalatokkal és minősítésekkel rendelkező rendszeradminisztrátorra lesz szükségünk, nagymértékben függ attól, milyen szolgáltatásokat, hardvereket és szoftvereket használunk.

A pozíció betöltéséhez szükséges szakértelmek és tapasztalatok:

* Tapasztalatok a szerverek üzemeltetése, a mentés és visszaállítás, valamint a szoftverek telepítése, hibajavítása és frissítése terén.

* Tapasztalatok a hardver-, szoftver- és hálózati problémák megoldása terén.

* Főiskolai informatikus diploma vagy felsőfokú tanfolyami végzettség.

* Szakmai minősítések, például Microsoft Certified Systems Administrator (MCSA), Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) vagy Sun Certified System Administrator (SCSA).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.