Hirdetés
. Hirdetés

Címlapunkon: Farkas Károly - 10 éves az útdíj - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. július 7-én megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból:

4 Vélemény
Juhász Zsolt Máté, ügyvezető igazgató, United Call Centers: Az ügyfélszolgálati munkában is áttörést hoz a mesterséges intelligencia
Kevesebb várakoztatást és állandó elérést kínálnak a már ma is elérhető digitális rendszerek, de hosszú távon is szükség lesz élő operátorokra.

5 Címlapunkon
i-Cell - 10 éves az útdíj
2013. július 1-én vezette be Magyarország a használatarányos útdíjrendszert, hogy biztosítsa az úthálózat fejlesztésének és működtetésének finanszírozását. A fejlesztési folyamatról, a járműkövetési szolgáltatásról, a használattal arányos útdíjfizetés sikerességéről, az innovációs irányokról és a vállalat jövőbeli terveiről Farkas Károly, az i-Cell Kft. igazgatóságának operatív elnöke beszélt lapunknak.

9 NTT DATA Business Solutions - Folyamatintelligencia a legjobb forrásból
Az ARIS Platform piacvezető folyamatbányászati eszközeivel a vállalatok nemcsak mélyebben, hanem könnyebben megérthetik és gyorsabban továbbfejleszthetik folyamataikat, mint azt a feladat láttán elsőre feltételeznék.

10 Neves szakemberek vezetésével alakult meg a Magyar Marketing Szövetség Női Marketing Tagozata

11 Kkv-k százai fejleszthetik térítésmentesen digitális tudásukat az Európai Digitális Innovációs Központok segítségével

12 Nagyot szakíthatnak az autósok - Megérkezett a Cristo Share
Megdőlni látszik az a mítosz, miszerint magánszemélyként kockázatos vállalkozás bérbe adni az autónkat: a Cristo autós appot működtető Smartsurance Technologies Kft. egy olyan autómegosztó szolgáltatással állt elő, ami biztonságosabb alapokra helyezi a bérbeadás folyamatát. Az autótulajdonosokat, és a bérlőket összekötő applikáció a gépjárművek telemetriai adatainak közlésével készteti szabálykövetésre a felhasználókat.

14 SUSECON 2023 - Biztonságosabb a nyílt felhő
A vállalatok digitális átalakulását felgyorsító és az IT infrastruktúra biztonságát fokozó képességekkel bővíti nyílt forráskódú megoldásait, jelentette be a SUSE éves konferenciáján. A szállító többek között valós idejű javításokkal és automatizálással, mesterséges intelligenciával támogatott konténerezéssel támogatja az üzletmenet folytonosságát.

16 HPE Discover 2023 - AI felhő nagy nyelvi modellekhez
Belép a mesterséges intelligencia nyilvánosfelhő-piacára, hogy iparág- és területspecifikus AI alkalmazásokat kínáljon a legnagyobb vállalatoktól kezdve a startup cégekig minden szervezetnek, jelentette be a HPE éves konferenciáján. A hozzáférhető GreenLake szolgáltatások a legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépeken futnak, amelyek szinte teljes egészében megújuló energiát használnak.

18 IBM - Folyamatbányász AI
Mesterséges intelligenciával bányászva folyamataikat a vállalatok mély betekintést nyernek az üzlet működésébe, így az operatív adatokban rejlő, hatalmas értéket felszabadítva teljesítményüket és hatékonyságukat is növelhetik, mutatott rá elemzésében az IBM. A folyamatok alapos feltárásáig, hathatós fejlesztéséig és gyorsabb automatizálásáig vezető út megtételéhez a szállító tanácsokat is megfogalmazott.

20 Akadályok (nélkül) a digitális térben
Jóllehet számos eredmény született az elmúlt években az online akadálymentesítés területén, bőven van még teendő. Az érintőképernyő rohamos terjedése például nagy kihívást jelent a látássérült emberek számára. Érthető, hogy az online felületek akadálymentesítésére vonatkozó, 2025 júniusában hatályba lépő európai uniós jogszabályt nagy várakozás előzi meg.

22 A Robinhood vesszőfutása
Túlzás nélkül állítható, hogy az online brókercégek világának elsőszámú üdvöskéje és talán legismertebb szereplője a Robinhood. Ha abból indulunk ki, hogy a vállalat mekkora népszerűségre tett szert az utóbbi pár évben, akkor azt gondolhatnánk, hogy a Nasdaqon 2021 óta jegyzett részvényei jó befektetésnek tűnnek. Érdemes azonban ezt a kérdést alaposabban körül járni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.