Hirdetés
. Hirdetés

NTT DATA Business Solutions - Platform az üzlet digitális átalakításához

|

Az SAP átfogó erőforrás-, szolgáltatás- és pénzügyi ösztönzőcsomaggal támogatja ügyfeleit a felhőre való áttérésben és az így megnyíló innovációs lehetőségek kiaknázásában. Az új RISE with SAP Migration and Modernization programmal a vállalatok nemcsak a felhős átállás bonyolultságát és átfutási idejét csökkenthetik, hanem költségét is akár megfelezhetik.

Hirdetés

Ez a cikkünk a ComputerTrends magazin 2024. március 13-ai lapszámában jelent meg.

A szoftvercég RISE with SAP vagy GROW with SAP megoldásra még idén áttérő ügyfelei - akik az SAP ECC vagy S/4HANA korábbi verzióiról váltanak - 2024 végéig ugyanis olyan kreditekhez juthatnak hozzá, amelyeket a szoftver-karbantartásra, illetve további felhőszolgáltatások előfizetésére fordíthatnak, ezáltal migrációs költségeiket akár 50 százalékkal csökkenthetik.

Éles Ferencet, az NTT DATA Business Solutions Kft. vezető tanácsadóját a februárban bejelentett migrációs és modernizációs program kapcsán a vállalatirányítás felhőbe viteléről kérdeztük.

ComputerTrends: Az idei év végéig elérhető kreditrendszer mellett a vállalatirányítás korszerűsítését sürgeti az a körülmény is, hogy az SAP a korábbi, S4/HANA előtti verziókat csupán 2027-ig támogatja. A határidőkön túl milyen üzleti érvek szólnak az átállás mellett?

Éles Ferenc: Tapasztaljuk, hogy a technológia fejlődésével nemcsak a vállalatirányítási rendszer műszaki tartalma, hanem egész koncepciója is átalakult. Míg korábban az SAP ERP megoldása is egyetlen, monolitikus rendszerként épült fel, helyébe mostanra az egymással integrált üzleti alkalmazások lazább halmaza lépett.

Az átalakulás nem csupán a végfelhasználók számára látható alkalmazásrétegben, hanem az infrastruktúrában és végbement. A modern alkalmazások nyilvános és magánfelhőben, hibrid környezetben egyaránt bevezethetők, az integrációs rétegben összekapcsolhatók, és a BTP technológiai platform fejlesztőeszközeivel - az alapalkalmazások magjától elválasztott - appokkal bővíthetők.

CT: Milyen üzleti előnyök származnak a vállalatirányítási megoldás modern megvalósításából?

Éles Ferenc: Az említett technológiai rétegeket az SAP Business Network hálózata fogja össze felhőalapú, moduláris felépítésű, gyorsan és rugalmasan bővíthető és skálázható, nyílt vállalatirányítási megoldássá, amelyben nemcsak az SAP, hanem más szállítók CRM, HR és más alkalmazásai is helyet kaphatnak, csakúgy, mint a partnerek és a felhasználók által fejlesztett iparági modulok és egyedi appok.

Más szóval a vállalatok igény szerint alakíthatják ki vállalatirányítási megoldásukat olyan elemekből, amelyeket az alkalmazások szállítói és a modulok, appok fejlesztői is sokkal könnyebben és gyorsabban frissíthetnek, kapcsolhatnak össze és bővíthetnek új képességekkel. A felhő a digitális üzlet platformjává válik, amelyen a vállalatok gyorsan és rugalmasan válaszolhatnak minden belső és külső változásra, olyan agilitásra tesznek szert, amellyel állóképességüket, innovációs erejüket és versenyképességüket is növelhetik.

CT: Bár az SAP most bejelentett migrációs és modernizációs programja nevében a RISE with SAP megoldásra utal, felhős átállásukhoz a vállalatok a GROW with SAP megoldást is választhatják. Kinek melyik előnyösebb?

Éles Ferenc: A GROW with SAP szabványos folyamatokat tartalmaz, amelyek a szoftvercég fél évszázados tapasztalatát és jó gyakorlatát adják át. Nyilvános felhőben, zöldmezős átállással vezethető be, ezért azon vállalatoknak ajánljuk, amelyek tiszta lappal indulnának a felhőben, azaz régi technológiájukkal együtt folyamataikat is optimalizálnák. Ha mellette döntenek, és ez sok esetben indokolt lehet, a Grow with SAP nemcsak átállásukat fogja rendkívüli módon felgyorsítani, hanem a továbbiakban is az elsők között fognak hozzáférni a legújabb AI, ML és más szoftveres képességekhez, mivel alkalmazásait a szoftvercég a felhőben évente kétszer frissíti. Hasonlóan nagy előny, hogy az SAP felhőjében futó megoldás az infrastruktúra üzemeltetés terhét is leveszi a felhasználók válláról, így a kisebb cégeket is nagyvállalati szintű digitális képességekkel ruházza fel.

A RISE with SAP a bonyolultabb folyamatokra támaszkodó közép- és nagyvállalatok magánfelhős megoldása. A szervezetek az SAP-vel együttműködő Amazon, Microsoft vagy Google felhőjét is választhatják átállásukhoz, egyes régiókban pedig az NTT DATA Business Solutions adatközpontjainak felhőmegoldását is használhatják. Anyavállalatunk az SAP legmagasabb, prémium fokozatú partnereként ezek hálózatát folyamatosan bővíti.

Barnamezős átállással bevezetett megoldásként a RISE with SAP lehetővé teszi a meglévő folyamatok és testre szabások megtartását. A költség a Magyarországon is elérhető migrációs és modernizációs program kreditjeivel akár megfelezhető, ezért a projektet érdemes minél előbb, még idén elindítani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.