Hirdetés
. Hirdetés

A jövő agráriuma elképzelhetetlen robotika nélkül

|

Fontos, hogy Magyarországon egészséges és jó minőségű élelmiszer kerüljön a családok asztalára.

Hirdetés

A modern technika, a robotika és a precíziós gazdálkodás ismerete nélkül a jövőben már elképzelhetetlen az élelmiszer előállítása - szögezte le az Agrárminisztérium (AM). Ezért is támogatja a szaktárca az immáron évekre visszavezethető hagyománnyal rendelkező programozói versenyt a Miskolci Egyetemen.

Az idei Spikee Rescute eseményen a robotika és a természet kapcsolódott össze, hiszen a feladatok az élővilág játékos megóvásához kötődtek. Az agráriumban a természethez hasonlóan fontos kérdés az egészséges élelmiszer előállításának kérdése. A jövőben már elképzelhetetlen az élelmiszer előállítása a modern technika, a robotika és a precíziós gazdálkodás ismerete nélkül.

Hirdetés

Ha minden jól megy, az esemény résztvevői között vannak olyan fiatalok, akik később az agráriumban fognak tevékenykedni azért, hogy Magyarországon egészséges és jó minőségű élelmiszer kerüljön a családok asztalára.

A Miskolci Egyetem jövőképét az okos és zöld kampuszként határozták meg, amelyet ez a verseny is kifejez.

Bárdosné Soós Viktória, az eseményt szervező Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter ügyvezető igazgatója elmondása szerint ez a harmadik verseny, amelyet az Agrárminisztérium támogatásával rendeznek meg. A Miskolci Egyetem díszaulájában megrendezett eseményre 9 általános iskolás csapat érkezett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.