Hirdetés
. Hirdetés

A Slack szerint a hibrid munka itt marad, a hozzáállásnak kell változnia

|

A Slack kollaborációs eszközszolgáltató cég új jelentése azt állítja, hogy sok munkahelyi vezető érzi az "új normális" nyomását, és ennek ellensúlyozására a "régi szokásokra" támaszkodik.

Hirdetés

A társaság több mint 10 ezer irodai dolgozót kérdezett meg az Egyesült Államokban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Japánban a negyedévente megjelenő Future Forum Pulse jelentés 2022. októberi kiadásához.

Megállapította, hogy a munkavállalók egyre kevésbé elégedettek a munkájukkal. A dolgozók 40 százaléka a kiégésre hivatkozik. A nők, a 18-29 éves korosztály és a középvezetők esetében ez a legnagyobb a kockázat. A jelentés azt is állítja, hogy a szakértő és szakképzett munkavállalók 57 százaléka valószínűleg új munkahelyet keres a következő egy évben.

Hirdetés

Mint mindig, a munkahelyi elégedetlenségre az a megoldás, hogy a munkavállalók rugalmasan választhatják meg a munkavégzés módját. A hibrid és távmunkások 52 százaléka nagyobb valószínűséggel nyilatkoztak úgy, hogy vállalatuk kultúrája javult az elmúlt két évben, és ennek vezető oka a rugalmas munkavégzési politika volt. Ennek eredményeképpen 11 százalékuk számolt be a munka és a magánélet jobb egyensúlyáról, 25 százalékuk kevesebb stresszről és 6 százalékuk magasabb termelékenységről.

A vezetők 60 százaléka azonban még mindig a munkavállalókkal való konzultáció nélkül hozza meg a döntéseket, és a vezetők összességében háromszor kisebb valószínűséggel szeretnének teljes mértékben távmunkában dolgozni. Annak ellenére is, hogy a főnökök 40 százaléka több stresszről és szorongásról számolt be a munkahelyén, 20 százalékuk rosszabb munka-magánélet egyensúlyról, 15 százalékuk pedig kevesebb munkával való elégedettségről beszélt.

A jelentés szerint hosszú távon a rugalmasságot leginkább az együttműködéssel, a felhőalapú tárolással és a videokonferencia-eszközökbe való befektetéssel lehet elősegíteni. "Ha egy vezető a visszatérésben gondolkodik (visszatérés a régihez, visszatérés ahhoz, ahogyan az iroda volt, visszatérés ahhoz, ami bevált), akkor ideje újragondolni ezt az irányt. Új útra kell lépnünk, és ehhez be kell vonni a munkavállalókat, hogy új közös munkamódszereket alakítsunk ki" - mondta Ryan Anderson, a MillerKnoll globális kutatásért és betekintésért felelős alelnöke, a Future Forum egyik alapító partnere a TechRadar szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.