Hirdetés
. Hirdetés

Alkalmazott-kölcsönzés

|

Elképesztő méretű népvándorlás a munkaerő-piacon.

Hirdetés

„Emberek százai vándorolnak heti szinten az ország egyik feléből a másikba, hogy dolgozhassanak” – mondta Csákvári Róbert, a Work Force Kft. ügyvezető igazgatója. A magyar tulajdonú munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó társaság vezetője megjegyzi: „ennek oka, hogy míg az ország bizonyos részein munkaerőhiánnyal küzdenek, addig a keleti és a déli régiókban nagymértékű munkanélküliség tapasztalható, ahonnan elcsábíthatók az emberek a biztos munkáért”.

Hirdetés

A Work Force Kft. felméréseiből ráadásul az is kiderül, hogy nem pusztán kereslet van a munkára, hanem kínálat is: a munkavállalók 10 százaléka hajlandó elhagyni otthonát egy állásért. Ezzel az országban újra fellendülni látszik a munkahelyi mobilitás, azaz az emberek már nem csak közvetlen környezetükben keresnek munkát, de hajlandóak akár az ország egyik feléből a másikba költözni.

„Ilyen esetekben a legkézenfekvőbb megoldás a munkaerő-kölcsönzés, ami mind a cégeknek, mind a munkavállalóknak megéri” – állítja Csákvári Róbert. A vállalatok például professzionális segítséget kapnak a munkaerőhiány orvoslására. Ez sokszor kell is, hiszen „több iparág problémája annyira kritikus, hogy az országos hálózat mellett egy külön toborzási csapatot kell foglalkoztatnunk a hiány enyhítésére” – jegyzi meg az ügyvezető igazgató. Jelenleg az operátorok, betanított munkások, targoncások, és jól képzett szakmunkások (lakatos, hegesztő, CNC-forgácsoló, autószerelő) iránt nőtt meg a kereslet az ipar részéről. „Társaságunk heti szinten is több száz kölcsönzött munkavállalót ’szállít’ az ország egyik feléből a másikba” – összegzi Csákvári Róbert.

 

A munkavállalónak is jó ez a megoldás, hiszen sokszor sem a szállásért, sem a rezsiért nem kell fizetnie, ugyanis ezeket állja a munkáltató. Így anyagilag duplán is megéri neki a váltás: nemcsak bevételei nőnek meg, de költségei is csökkennek. Az ügyvezető megjegyzi: „a munkavállalók előtt így olyan lehetőségek nyílnak meg, amelyek a jelenlegi lakhelyükön várhatóan sosem adódnának. A beilleszkedést segítik a Work Force munkatársai is, hiszen rendszeres időközönként tartanak ügyfélfogadást a szállásokon, hogy a felmerülő problémákat közösen tudják megoldani, de kiemelt figyelmet fordítunk például a házastársak, családok közös szálláshely biztosításához is”.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.