Hirdetés
. Hirdetés

Átadták a Fáy Oktatási Innovációs Díj elismeréseket

|

Az alapítványuk két korszerű, high-tech eszközökkel felszerelt oktatási és innovációs központot is üzemeltet Budapesten, illetve Nyíregyházán.

Hirdetés

Átadták az oktatási eszközök, módszertanok, innovatív gyakorlatok támogatására idén létrehozott OTP Fáy Oktatási Innovációs Díj elismeréseket szerdán Budapesten.

A pályázható díjakra több mint 20 millió forintot fordítanak Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója kezdeményezésére három - általános iskola alsó tagozat, felső tagozat, valamint középiskola - kategóriában. Az idén az OTP Fáy Alapítvány pályázatára mintegy 300 pályamű érkezett az oktatás legkülönfélébb területeiről - közölte az alapítvány.

A díjátadó gálán Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte, a díj egyik legfontosabb célja inspirációt adni az oktatásban résztvevőknek, diákoknak, tanároknak. A változó világban arra van szükség, hogy a ma élő és a következő generáció is megfelelő készségek birtokában legyen, a kihívásokat kezelni tudja. A díjra beérkezett pályázatok magas száma is mutatja, hogy a kreativitás él, vannak hozzá kitűnő pedagógusok, ambiciózus diákok - mondta.

Hirdetés

A miniszter szerint érdemes követni azokat a kitaposott ösvényeket is, amelyeken Magyarország eddig is járt, hiszen az elmúlt hetekben két olyan Nobel-díjasnak lehetett örülni, akik a magyar oktatási rendszerből kerültek ki.
Varga Mihály szólt arról is, hogy a magyar kormány néhány évvel ezelőtt meghirdette a pénzügyi tudatosság stratégiáját, és ennek megvalósításában az OTP Fáy Alapítványát is partnernek tekintik.

Csányi Sándor, a díj fővédnöke hangsúlyozta, a bank élen jár az innovációban, sok újdonságot vezettek be. Hozzátette, az oktatás az egészségügy mellett a legfontosabb közszolgáltatás. A díjat jövőre is meghirdetik, hogy inspirálják és elismerjék az oktatásban az innovációt, az új ötleteket.

Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke kiemelte, az oktatásnak fontos szerepe van a pénzügyi ismeretek, a pénzügyi tudatosság terjesztésében.
A pályázat fődíját a középiskola kategóriában arany fokozat elismerésben részesült Redmenta Edutech mesterséges intelligencia tartalomgenerátor alkalmazása kapta, amely változatos, személyre szabott anyagok létrehozását teszi lehetővé az aktív tanulástól kezdve egészen a számonkérések értékeléséig.

Az alsó tagozat kategóriában arany fokozatot kapott Csányi Csilla Zita, logopédus beszéd- és nyelvfejlődési zavarokkal küzdő gyermekek rehabilitációját segítő, hang-és ritmusasszisztált komplex nyelvi terápiás módszere, ezüst fokozatot a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének és az MTA-SZTE Digitális Tanulási Technológiák Kutatócsoport online oktatási programja, bronz fokozatot a Can Architects Studio Bazalt Iskola koncepciója.

A felső tagozatos kategória díjazottjai: a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban rajzot tanító Mészáros Zsuzsanna élményközpontú oktatáson alapuló Dobj egy műalkotást! programja, Csóti Melinda és tanítványa, Kovács István által kifejlesztett, a Google Playből letölthető matematikai oktatóprogramja, a MateKIT, valamint a Makerspace Központi Digitális Alkotóműhely Maker's Red Box alkotópedagógiai taneszközcsaládja.

A középiskola kategória díjazottjai a fődíjason kívül: a budapesti Herman Ottó Intézet és a Multilearn Digitális Tartalomszolgáltató Kft. csapata által az agrárszakképzés számára kifejlesztett 2D és 3D holografikus kiterjesztett valóság tartalmakkal kiegészített hibrid tanulási anyag, valamint a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskola matematika-fizika szakos tanára, Zsigó Zsolt Miklós programja, amely fizika kísérletek és eszközök fejlesztését teszi elérhetővé a diákok részvételével, kis költséggel.

Az elismerést elnyerők pénzdíjban is részesülnek, emellett szabadalmi, jogi, pénzügyi-befektetési és PR kommunikációs támogatást is kapnak.

Az OTP Fáy Alapítvány célja a fiatalok jövőtudatos gondolkodásának, ezen belül kiemelten a pénzügyi kompetenciáiknak a fejlesztése. Évente 30 000 diák vesz részt ingyenes szemléletformáló képzésein, amelyek saját gyakorlatorientált módszertanra épülnek, és mind jelenléti tréningek formájában, mind digitális formában elérhetőek.

Az alapítvány két korszerű, high-tech eszközökkel felszerelt oktatási és innovációs központot is üzemeltet Budapesten, illetve Nyíregyházán. Edukációs programjai, termékei számos hazai és nemzetközi elismerésben részesültek - közölte az alapítvány.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.