Hirdetés
. Hirdetés

Átalakul az eBay

|

Távozni készül cégétől Meg Whitman, az elektronikus kereskedelem egyik kiemelkedő alakja, az eBay vezérigazgatója.

Hirdetés

A Wall Street Journal értesülései szerint az elmúlt hónapok során Whitman (képünkön) fokozatosan adta át teendőit helyetteseinek, és várhatóan a következő hetekben jelenti be visszavonulását. A napilap szerint helyét valószínűleg John Donahue, a vállalat aukciós üzletágának vezetője veszi át.

Meg Whitman tíz éve vezeti az eBayt, azóta a vállalat megszerezte a PayPal online fizetési szolgáltatást és a Skype internetes telefonrendszert is. A 2006-os üzleti évben 1,1 milliárd dollár nettó profitot ért el, a 2007-es év utolsó negyedévi eredményeit ma jelentik be. Annak ellenére, hogy Whitman vezetése alatt az eBay folyamatosan növekedett (2007-re 7,6 milliárdos árbevételt terveznek, szemben a 2006-os 6 milliárddal), nem minden ment zökkenőmentesen. Az eBay például nemrég elismerte, hogy túl sokat fizetett a Skype-ért és elemzők szerint az is lehet, hogy eladják a szolgáltatást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.