Hirdetés
. Hirdetés

Az alkalmazottak több száz órát veszítenek a régi típusú munkavégzés miatt

|

Az Adobe új jelentése feltárta, hogy a nem hatékony munkamódszerek milyen mértékben hatnak a brit vállalkozásokra. Kísértetiesen hasonló jelenségeknek lehetünk tanúi Magyarországon is.

Hirdetés

Az 1500 munkavállaló körében végzett felmérés alapján a jelentés megállapítja, hogy a hibrid munkavégzés és az online együttműködés irányába történő elmozdulás ellenére sok nagyvállalat nem képes alkalmazkodni az új működési módokhoz. Az Adobe szerint a digitális munkahely lassú fejlődése a papíralapú gyakorlatokra való folyamatos támaszkodás mellett három alapvető területre van hatással: a költségekre, a termelékenységre és a fenntarthatóságra.

A nagy brit szervezetek munkavállalói hozzáállását és meggyőződését vizsgálva az Adobe megállapította, hogy évente együttesen több mint 28 napot vesztegetnek "alacsony értékű papírmunkára". Ez olyan időigényes tevékenységeket foglal magában, mint a nyomtatás, szkennelés, tűzés és a dokumentumok kézzel történő aláírása az esign szoftver használata helyett.

A megkérdezettek közül a pénzügyi szolgáltatásokban dolgozók veszítik a legtöbb időt az időigényes manuális folyamatokra, évente 43 napot pazarolnak el. A közszféra dolgozói ugyanakkor a legtermékenyebbnek bizonyultak, évente mindössze 22 napot veszítettek. A papíralapú gyakorlatok az irodai költségeket is megterhelik. Az Acrobat DC fejlesztője kimutatta, hogy a nyomtatás önmagában a vállalkozásoknak becslések szerint 490 fontba (mintegy 220 ezer forintba) kerül alkalmazottanként.

Hirdetés

Néhány brit cég azonban megpróbálja visszafogni a nyomtatók használatát, a zöldebb üzleti folyamatok felé való elmozdulás részeként. A megkérdezett alkalmazottak 34 százaléka mondta, hogy korlátozták a nyomtatókhoz való hozzáférést, 31 százalékuk számolt be az írószerekhez való hozzáférés korlátozásáról, míg 25 százalékuk szerint a cégük írószeres szekrényét teljesen eltávolították. Sőt 10 százalék még arról is beszámolt, hogy a vállalatok a papírhasználatot is megritkították.

Aggasztó, hogy 27 százalék úgy érezte, a fenntarthatóság nem elsődleges prioritás a munkáltatója számára, míg 31 százalékuk nem volt tisztában azzal, hogy a vállalatának egyáltalán van-e fenntarthatósági stratégiája.

De nem csak rossz hírekről van szó. A munkavállalók túlnyomó többsége (83%) szerint a hibrid munkavégzés hozzájárult a fenntarthatósági gyakorlatok javításához. Több mint fele (57%) egyetértett azzal is, hogy a fenntarthatósági célok növelése segít az új tehetségek vonzásában, 33 százalékuk pedig úgy véli, hogy ezek a célok összességében javítják a munkahelyi kultúrát.

"A hibrid munkavégzésre való áttérés sokaknak a fenntartható munkavégzési módok felé való elmozdulást jelentette, ami mindenki és a környezet számára pozitív változást hozott. Kutatásunk révén azonban azt látjuk, hogy van néhány egyszerű lépés a munkafolyamatok és folyamatok digitalizálása körül, amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak és alkalmazottaiknak a további erőfeszítéseikben. Ez nem csak a környezetre gyakorolt hatást minimalizálja, de növelheti a termelékenységet és költségmegtakarítást is eredményezhet, azaz mindenki számára előnyös" - mondta Louise Watkins, az Adobe digitális médiavállalatokért felelős vezetője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.