Hirdetés
. Hirdetés

Ballmert külügyminiszternek!

|

John McCain republikánus szenátor választási győzelmével kapcsolatos tervei derültséget keltettek a hallgatóságban.

Hirdetés

McCain szenátor, reménybeli amerikai elnök (képünkön) egy pódiumbeszélgetésen fejtette ki nézeteit a Wall Street Journal szerkesztőinek. A politikus elmondta, hogy nem pártideológia vagy a választási kampányát támogató összegek alapján választaná meg minisztereit. Módszertana szerint kiválasztaná "azokat az amerikaiakat, akik sikeresek voltak, értenek az egyes területekhez, és megkérném őket, hogy jöjjenek vissza és szolgálják hazájukat".

 

Amikor megkérdezték, hogy konkrétan kire gondol, a szenátor először John Chamberst, a Cisco vezérigazgatóját említette, majd megnevezte Fred Smith-t, a FedEx első emberét is. "Hosszú a lista" - mondta, aztán kis szünet után hozzátette: Steve Ballmer.

A riporter általános derültséget keltett, amikor rákérdezett: "Külügyminiszteri pozícióba, ugye?" McCain vette a lapot és így folytatta: "Igen, azt hiszem, hogy kinevezem nagykövetnek Kínába, az jó lenne."

Ballmer nem kommentálta az elhangzottakat, ám John Chambers szóvivője megtisztelőnek nevezte, hogy a szenátor ebben a kontextusban említette a vezérigazgatót. "Csakhogy pár hónapja biztosította az igazgatótanácsot, hogy még legalább három, de az is lehet, hogy öt évig a Ciscónál marad. Úgyhogy ha netán felkérnék egy ilyen pozícióra, bizonyára visszautasítaná" - mondta a szóvivő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.