Hirdetés
. Hirdetés

Egérfogóban a Logitech

|

Kedden a svájci vállalat is bejelentette, hogy megválik főállású munkatársainak 15 százalékától.

Hirdetés

Egy hónappal azután, hogy a Logitech leszállította az egymilliárdodik egerét, a vállalat bejelentette: a számítógépes perifériák iránti gyenge kereslet miatt elbocsájtja munkatársainak 15 százalékát. A cégnek összesen 9 ezer alkalmazottja van világszerte, beleértve azt a 3500 kínai gyári munkást, aki a termékeket előállítja. Az elbocsátások a vezetőket és a termékfejlesztőket érintik majd, de arra a cég nem tért ki, hogy a lépés hogyan érinti majd kínálatát. Az viszont biztos, hogy a gyártósoron dolgozók közül senki sem kívánnak elküldeni; az első 525 főt március végéig bocsátják el.

A cég visszavonta a 2009-es pénzügyi évre kitűzött, az üzemi profitot és az eladásokat érintő célszámait is. Az új terveket a harmadik negyedéves eredményekkel együtt teszik közzé január 20-án. A Logitech az elbocsátásokkal kapcsolatos költségeket a 2009-es pénzügyi év negyedik negyedévére könyveli, míg az ebből fakadó megtakarításokat a 2010-es pénzügyi év első negyedévében írják jóvá.

A még tavaly októberben felvázolt tervek szerint a cég a 2009-es pénzügyi évre 6-8 százalék közötti növekedésre számított, és az üzemi bevétel növekedését 3-5 százalék közé tette. Már ezek a számok is alacsonyabbak, mint a korábbi, 15 százalékos növekedésről és a működési bevétel emelkedéséről szóló várakozások, de a Logitech előrejelzéseinek változásai még így is alulmúlták a gazdasági válságra fogható piaci hanyatlást.

A vállalat által kiadott nyilatkozat szerint a jelenlegi gazdasági helyzet a valaha volt legnagyobb kihívás, amivel a szembe kellett nézniük. Ugyanakkor bizakodásra ad okot, hogy cégnek nincsenek adósságai, tekintélyes készpénzállománnyal rendelkezik, és stabilan tartja piaci pozícióit. (A Logitech több mint 100 országban forgalmazza termékeit, és naponta 376 ezer egeret állít elő.)

Megkeresésünkre a Logitech magyarországi képviselete semmit sem fűzött hozzá a bejelentéshez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.