Hirdetés
. Hirdetés

Elbocsátások az AMD-nél

|

Az AMD módosította az első negyedéves előrejelzését, és bejelentette, hogy megválik alkalmazottainak tíz százalékától.

Hirdetés

Az AMD módosította első negyedéves bevételeiről szóló előrejelzését. Míg korábban 1,6 milliárd dollár körüli összeget jósoltak, a módosítás után 1,5 milliárd dollárra teszik a várható bevételt. Ez egészséges, 22 százalékos növekedés a cég 2007 első negyedéves teljesítményéhez hasonlítva, de még mindig 15 százalékkal alacsonyabb, mint a 2007 negyedik negyedévében elért eredmény. Azt is közölték, hogy a harmadik negyedév végéig megválnak 1600-1700 dolgozójuktól, a teljes AMD-gárda közel 10 százalékától.

A Phenom processzorok szélesebb körű elérhetősége, az új ATI HD 3000 videokártya sorozat bevezetése és a Radeon HD 3850 és 3870 árcsökkentése sem volt elég ahhoz, hogy csökkentse a cég veszteségeit. Az AMD úgy nyilatkozott, hogy a teljes piaci szegmensben jelentkező, a vártnál jelentősen alacsonyabb eladások az okozzák a bevételcsökkenést. A cég további pénzügyi adatokat és a piaci szegmensekre lebontott részletes adatokat majd az április 17-én napvilágra kerülő negyedéves jelentésében közöl majd.

Némi bizakodásra ad okot, hogy a második negyedévre a több olyan AMD-termék is napvilágot lát majd, amely segíthet a jobb eredmények elérésében. Akkorra megjelennek a B3-alapú (kijavított) Phenomok és a hárommagos CPU-k. Az első negyedév közepén megjelent és jó kritikákat kapott 780G lapkakészlet mindkét processzorhoz remek választás, így jó esélye van az AMD-nek, hogy azzal, hogy a teljes platformmal - alaplapi lapkakészlet, CPU, VGA - még több bevételre tesz majd szert. Ugyanakkor az erre az időszakra eső munkaerő-átcsoportosítás és az elbocsátások el is vihetik a megszerzett extra bevételt.

Az AMD arról nem beszélt, hogy a bevételeinek csökkenése és a munkaerő leépítése hogyan érinti majd a következő generációs, 45 nanométeres gyártástechnológiával készülő, Shanghai kódnevű processzorának bevezetését, vagy Hector Ruiz sokat emlegetett tervei a céghez való visszatérésről hogyan érintik majd a második negyedéves profitot. A tegnapi bejelentés nem különösebben meglepő - sajnos az AMD-vel kapcsolatos rossz hírek úgy általában sem okoznak többé meglepetést. A jelenleg rendelkezésre álló információk azt sugallják, hogy a Shanghai fejlesztése jól halad, de a tegnapihoz hasonló bejelentések nagyon komoly nyomástgyakotolnak az AMD következő generációs termékeit fejlesztő csapatára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.