Hirdetés
. Hirdetés

Íme az év felelős foglalkoztatói

|

Az OFA Nonprofit Kft. 2016 óta hirdeti meg Az év felelős foglalkoztatója pályázatát, amelynek célja azon hazai munkáltatók elismerése, akik számára az emberi erőforrás központi értéket képvisel. Az eseményen a tavalyi és az idei nyertesek egymás után vehették át az elismeréseket.

Hirdetés

Idén nyolcadik alakalommal hirdette meg az OFA Nonprofit Kft. az évek óta nagysikerű "Az év felelős foglalkoztatója" pályázatát. A hazai foglalkoztatási adatok is azt mutatják, hogy a vállalkozások érdekét is szolgálja, ha munkavállalóikat megbecsülik, legfontosabb értékükként kezelik. A pályázat elősegíti a felelős foglalkoztatói szemléletmód hazai fejlődését is.

A jelenlegi munkaerőpiaci folyamatokra reagálva, a munkáltatóknak szükségük van a mindennapi fejlődésre, amit szemléletváltással, új eszközök alkalmazásával vagy a meglévők átszervezésével lehet elérni, reagálva a folyamatosan változó munkavállalói igényekre, az elkötelezett, elégedett munkavállaló megtartása, hatékonyságának növelése érdekében. A szervezetek pályázhatnak a munka-magánélet egyensúly, közösségépítés, csapatépítés, képzés, kompetenciafejlesztés, egészségmegőrzés, tehetséggondozás, munkahelyi környezet, társadalmi szerepvállalás, munkáltatói márkaépítés jó gyakorlatokkal, továbbá minden olyan tevékenységgel, amelyek egyértelműen felelős foglalkoztatási célt valósítanak meg.

Hirdetés


Az év felelős foglalkoztatója díjra idén öt kategóriában pályázhattak a vállalkozások: elismerés járt a felelős foglalkoztatás terén legjobban teljesítő kisvállalkozásoknak, középvállalkozásoknak, nagyvállalatoknak és az egyéb gazdálkodó szervezeteknek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2023-ban is különdíjban részesítette a képzés, szakképzés területén leginkább kiemelkedő pályázatot. Idén második alkalommal volt lehetőség "LOW - Budget" különdíjra pályázni azoknak a cégeknek, akik alacsony költségvetésből olyan megvalósított innovatív megoldásokkal, felelős foglalkoztatói jó gyakorlatokkal pályáztak, melyek munkavállalói visszajelzések alapján sikeresek, népszerűek a szervezetnél. Idén szintén volt lehetőség "FiatalokÉRT" különdíjra pályázni, azoknak a cégeknek, akik aktívan tesznek a fiatal, 30 év alatti munkavállalók foglalkoztatásának javításáért, megtartásáért. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2023-ban a "A Főváros Felelős Foglalkoztatója" különdíjat ajánlotta fel a legjobb, budapesti székhellyel rendelkező pályázónak.

Az elismerést a kisvállalkozások kategóriában 2022-ben a Cubicfox Kft., a középvállalkozások között a Nagel Hungária Logisztikai Kft. nyerte el.

A nagyvállalati I-es kategória győztese 2022-ben a Régió Játék Kft. lett, a nagyvállalati 2-es kategória első díját a Continental Automotive Hungary Kft. nyerte.

A közszféra szervezetei között az Országos Mentőszolgálat kapta az elismerést. A 2022-es győztesek között szerepelt továbbá a kisvállalkozások kategóriájában a Búzavirág Alapítvány, a nagyvállalat kategóriában pedig a Pannon Gazdasági Hálózat.

A kisvállalkozások kategóriában 2023-ban a GranTOOL Kft. lett a győztes, a középvállalkozások között az IMS Connector Systems Kft. nyerte az első díjat. A nagyvállalatok I-es kategória győztese a FirstFarms Hungary Kft., a nagyvállalati 2-es kategóriában pedig idén is a Continental Automotive Hungary Kft. lett.

Az egyéb gazdálkodó szervezetek kategória elismerését a Semmelweis Egyetem kapta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.