Hirdetés
. Hirdetés

Kálmán András visszatér

|

Visszatér posztjára az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) korábbi igazgatója.

Hirdetés

Kálmán András tavaly decemberben távozott az ASVA-tól. A visszatérés hátterében a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) megalakulása áll, a jogvédőt ugyanis az ASVA képviseletében meghívták a kormány által létrehozott bizottság munkájában való részvételre.

A kormány a feketegazdaság elleni hatékonyabb fellépés, valamint a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogsértések visszaszorítása érdekében hozta létre február 1-jén a tanácsadó, javaslattevő és véleményező testületet, a HENT-et. Ennek egyik feladata az állami szervek, a társadalmi, illetve az érdekképviseleti szervezetek közötti együttműködés hatékonyabbá tétele, valamint a hamisítás elleni stratégia, illetve intézkedési tervek elkészítése. "A testület megalakulása új lehetőségeket nyit, és tágabb perspektívát adhat a jogtisztaságért folytatott küzdelemnek, ezért nagy örömmel tettem eleget a felkérésnek, és térek vissza az ASVA élére" - nyilatkozta Kálmán András.

Kálmán András két ízben is szerepelt a Computerworld TV műsorában. Egy alkalommal a fájlcserét tárgyaló vitaműsorunkban, majd a fájlcserét a filmesek szemszögéből bemutató kerekasztal-beszélgetésen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.