Hirdetés
. Hirdetés

Marc Andreesen, a befektető

|

A dotkom-éra legendás alakja, a Netscape atyja egykori kollégájával együtt 300 millió dolláros alapból támogat induló technológiai cégeket.

Hirdetés

Marc Andreesen 1994-ben alapította meg a Mosaic, majd a Netscape böngészőt fejlesztő vállalatot. Négy évvel később az AOL megvásárolta a Netscape-et; az árat nem hozták nyilvánosságra, de elemzők 4 milliárd dollárra becsülték a tranzakció értékét. Így Andreesennek (képünkön) jócskán maradt fölös pénze, amiből most induló technológiai vállalatokat fog támogatni. A kezdeményezésben társa lesz az a Ben Horowitz, aki korábban a Netscape egyik vezetője volt, most pedig a Hewlett-Packard alelnöke.

Andreesen blogbejegyzése szerint a július 6-án megalakult Andreesen Horowitz befektetési cég induló tőkéje 300 millió dollár, ebből vállalatonként 50 ezertől 50 millió dollárig terjedő támogatást nyújtanak. Fontos szempont, hogy elsősorban nem a jó ötletet finanszírozzák, hanem az olyan cégalapítókat, akik hosszú távon menedzselni, vezetni is akarják a cégüket.

- Nem minden alapítóból lesz jó vezérigazgató, de a technológiai ipar nagy cégeinek többségét az alapítójuk vezette hosszú időn, sok esetben évtizedeken át, és úgy gondoljuk, hogy ez a minta folytatódni fog - véli Andreesen az olyan személyiségekre utalva, mint Bill Gates vagy Steve Jobs.

Ami a cég konkrét termékét illeti, gyakorlatilag bármiről szó lehet az internet-szolgáltatásoktól a tároló- és adatbázis-megoldásokig. Van azonban, amit biztosan nem támogatnak, ez pedig a zöld technológia, az élettudományok és az egzotikusabb elképzelések, mint például az űrlift. Marc Andreesen elmondta: a döntés oka, hogy semmit sem konyítanak ezekhez a területekhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.