Hirdetés
. Hirdetés

Megvan az állami mobilszolgáltató új vezetője

|

2013. január 24-étől Kovács Zsolt látja el az MPVI Zrt. vezérigazgatói teendőit. Megbízatása a társaság hatékony, operatív igazgatására és a tulajdonosi stratégia végrehajtására szól - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Hirdetés

Kovács Zsolt 43 éves, közgazdász, tanulmányait a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaság-tudományi Karának pénzügy szakán végezte. Az elmúlt két évtizedben vezetői pozíciókat töltött be a magyar pénzügyi szektor piacvezető cégeinél. Elnök-vezérigazgatóként öt éven keresztül irányította az ING Befektetési Alapkezelőt, az elmúlt két évben pedig ugyanezt a pozíciót töltötte be az ING Biztosító Zrt.-nél.

mobiltorony
mobiltorony

Kinevezésére azt követően került sor, hogy lemondott posztjáról az állami mobilszolgáltató üzemeltetésre létrehozott vállalat elnöke, Kalmár István, valamint Schmidt Pál vezérigazgató is. Ezt a Magyar Posta, a Magyar Villamos Művek és az MFB Invest konzorciuma, az MPVI Mobil Zrt. tulajdonosi közgyűlése január 18-án el is fogadta, ezzel egyidejűleg Schmidt Pál vezérigazgatói jogviszonya meg is szűnt.

Mint ismeretes a MPVI tavaly január 31-én nyerte meg a médiahatóság által a negyedik mobilfrekvenciára kiírt tendert. A Fővárosi Törvényszéken a Magyar Telekom, valamint a Telenor Magyarország Zrt. is megtámadta az eredményt, az árverés eljárásában és a határozatban lévő jogi hibákra hivatkozva.

Bár áprilisban első fokon a bíróság az MPVI-nek kedvező döntést hozott, júniusban ideiglenes intézkedésként megtiltotta, hogy az MPVI Mobil Zrt. „a 900 MHz-es frekvencia-árverés eredményeként született határozatból eredő jogait gyakorolja, mindaddig, amíg a felperes mobilszolgáltatók végrehajtás felfüggesztése iránti kérelme jogerősen elbírálásra nem kerül”.

Ezek után a cég nem tudott érdemben munkát végezni, és végül szeptemberben a bíróság a médiahatóság döntését hatályon kívül helyezve elmeszelte az állami mobilcéget. Válaszul a médiahatóság a Kúrián támadta meg a bíróság döntését, ami februárban tárgyalja majd az ügyet.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.