Hirdetés
. Hirdetés

Mely oktatási intézményekből kerül ki a legtöbb cégalapító?

|

Sokat segíthet a vállalkozóvá válásban, ha valaki olyan intézményben tanul, amely felkészíti a piacra lépésre, a cégalapításra. Hová iratkozzon be az (ha teheti), aki szívesen kipróbálná magát globálisan versenyképes startupperként?

Hirdetés

Ahhoz, hogy valaki sikeres vállalkozást indítson, nem elég egy nagy ötlet, vagy piacképes szakmai ismeretek birtoklása. Azt is tudni kell, hogyan lehet felépíteni egy működő céget, honnan lehet finanszírozást szerezni, milyen magatartást kell tanúsítani a befektetőkkel, és nem árt egy eleve támogató, inspiratív környezet sem. Vannak olyan oktatási intézmények, amelyek kifejezetten attól érzik eredményesnek magukat, ha az általuk átadott tudás minél gyorsabban hasznosul. Mi lehetne ennél jobb, mint egy cég alapítása az intézményben tanuló vagy ott végzett diákok által?!

A PitchBook SaaS-cég (amely adatokat, kutatást és technológiát szolgáltat a kockázati tőke, a magántőke és az M&A tranzakciók területén) új, több mint 144 ezer alapítót elemző adatai alapján összeállította a legtöbb cégalapítót kiképző intézmények 2022-es listáját. A PitchBook a 100 legjobb iskolát annak megfelelően rangsorolta, hogy az egyes intézményekben hány cégalapító végzett 2012 óta - írja a The Hustle.

A listában az amerikai iskolák dominálnak. Az USA-n kívül Izrael az egyetlen ország, amely a 7. és a 15. helyen szerepel a legjobb 20 iskola között az cégalapítók számát tekintve.

Bár az adatok azt mutatják, hogy az észak-amerikai iskolákban a nők a legsikeresebb alapítók, de a számuk messze elmarad a férfi alapítókétól. Például 2012 óta a Stanfordon végzett 219 női alapító 5,1 milliárd dollárt gyűjtött össze, szemben a több mint 1,2 ezer férfi alapítóval, akik 68,5 milliárd dollárra tettek szert összesen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.