Hirdetés
. Hirdetés

Távozik a Vodafone vezérigazgatója

|

Július végén távozik posztjáról Arun Sarin, aki indoklása szerint amerikai birtokára szeretne visszavonulni.

Hirdetés

Sarin (képünkön) öt éve a Vodafone vezérigazgatója, korábban a Vodafone amerikai, valamint az Ázsia és Csendes Óceán régiót vezette. 1999-ben csatlakozott a vállalathoz, amikor a Vodafone megvásárolta az AirTouch Communicationst, amelynek elnök-vezérigazgatója volt. Sarin vezetése alatt a Vodafone folyamatosan bővült, a legnagyobb mérföldkő az indiai Hutchinson Essar mobilszolgáltató felvásárlása volt - ezzel ellensúlyozták az európai növekedés lassúlását. Arun Sarin helyét Vittorio Colao, a Vodafone jelenlegi vezérigazgató-helyettese veszi át.

Sarin bejelentése meglepetés volt, mivel a Vodafone igen jól teljesít: a csoport árbevétele 14 százalékkal nőtt. Másrészt tavaly cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint 2008-ban távozna. Sarin úgy nyilatkozott, hogy most érkezett el a megfelelő pillanat a távozásra, és elérte azokat a célokat, amelyeket vezérigazgatóként szeretett volna elérni.

Piaci elemzők szerint Colao számára a legnagyobb kihívás az lesz, hogy az első helyet biztosítsa a Vodafone számára a mobil internet szolgáltatások terén. Egy másik kényes kérdés, amiben döntenie kell, a Verizon Wireless-ben (a második legnyagobb amerikai mobilszolgáltató vállalatban)  birtokolt kisebbségi részesedés. Több befektető sürgette, hogy a Vodafone adja el a részesedését, de Sarin ezt visszautasította.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.