Hirdetés
. Hirdetés

Tech-állásra vágysz? Ezek lesznek 2021 legjobb munkakörei!

|

Egy állásközvetítő cég árulta el, hogyan alakult át a munkaerőpiac a világjárvány kitörése óta, és hogy mire számíthatunk a jövőben.

Hirdetés

A koronavírus világjárvány egyelőre felmérhetetlen károkat okozott a gazdaságnak, melynek következtében értelemszerűen a munkaerőpiac is jelentősen átalakulóban van. Rengetegen vesztették el állásukat, emellett viszonyt igencsak megnőtt az igény más munkakörökre. A Hays állásközvetítő cég most megvizsgálta, hogy melyek lehetnek azok az állások, amikre a legnagyobb kereslet nyílhat 2021-ben, merre érdemes kacsintgatni azoknak, akik új helyen próbálnának meg elhelyezkedni.

Hirdetés

A legnagyobb kereslet a járvány kitörése óta a felhőalapú szolgáltatásokhoz kapcsolódó munkakörökre mutatkozott, ezen a téren 400 százalékos kereslet emelkedést figyeltek meg a szakértők. Ezt a kiberbiztonsági szakértői állások követték, ami egyáltalán nem csoda, hiszen a távmunka miatt a cégeknek egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetniük arra, hogy bebiztosítsák magukat a támadók, hackerek ellen - főleg úgy, hogy az eszközeik nem egy irodában, hanem a home office-okban szétszórva működtek, és a belső céges hálózatot, csoportmunkát és minden egyebet is teljesen új,szélesebb formában kellett megvalósítaniuk. Ez pedig tonnányi új sérülékenységet és veszélyt hordozott.

Megnövekedett a kereslet az adatelemzőkre és adatkutató tudósokra is; rájuk leginkább az államigazgatásban és az egészségügy területein van szükség, hogy segítsenek számszerűsíteni és feldolgozni a Covid19-ről beérkező adatokat, valamint persze minden egyéb közvetett információt. Emellett persze ahogy korábban, úgy továbbra is hatalmas az igény a szoftverfejlesztőkre, tehát aki ezen a területen dolgozik, az valószínűleg nem válik munkanélkülivé egyhamar.

"A legtöbb szervezet elkezdett átállni egy hibrid, vagy hibrid-szerű munkamódszerre, tehát olyan embereket keresnek, akik elősegíthetik az átállást. Emellett olyan szoftverfejlesztőkre is szükség van, akik képesek az ehhez szükséges alkalmazások megalkotására." - írja a Hays.

Azzal, hogy a koronavírussal sokkal jelentősebb szerep került a távmunkára, sokan kezdtek el állás után nézni, akinek ez a flexibilis munkarend jobban lehetővé tette a munkavállalást. A cég elmondása szerint sok olyan ember kerül most a munkaerőpiacra, akik egyéb kötelességeik (például gyerekvállalás vagy fizikai szintű csökkent munkaképesség) miatt nem engedhettek meg maguknak, egy hagyományos, "bejárós" állást. Az pedig már most látszik, hogy ugyan a járványt esélyesen végre megfékezik majd a vakcinák, de a cégek már megtapasztalták az új típusú munkavégzés előnyeit, és sokan továbbra ishasználni szeretnék a 2020-ban ebvezetett módszereket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.