Hirdetés
. Hirdetés

Világdöntőbe jutottak az ELTE programozói

|

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

Hirdetés

Prágában rendezték meg az International Collegiate Programming Contest (ICPC) 2024-es európai döntőjét, ahol négy európai régió 52 csapata mérte össze tudását, köztük az ELTE versenyzői, akik a közép-európai régióból kvalifikálták magukat.

Az ELTE csapata (Gyimesi Péter, Noszály Áron és Varga Péter) a kontinensviadalon bronzérmet szerzett, megelőzve ezzel olyan neves intézményeket, mint a Cambridge-i Egyetem vagy az Oxfordi Egyetem. Eredményével a csapat meghívást kapott a verseny világdöntőjébe, amelyet 2024 szeptemberében rendeznek Kazahsztánban, ahol a verseny történetében először képviselheti Magyarországot a csapat.

Az ELTE-s versenyzők felkészítő tanárai Németh Zsolt, az ELTE Informatikai Kar egyetemi adjunktusa és Nikházy László, a kar doktorandusz hallgatója voltak. A verseny részletes eredményei itt olvashatók.

Hirdetés

Az ICPC a legrangosabb nemzetközi programozó csapatverseny egyetemi hallgatók számára. A hallgatóknak 5 órájuk van arra, hogy minél többet megoldjanak a 10-15 versenyfeladatból. Ehhez mindössze egyetlen számítógép áll a rendelkezésükre, így a versenyen az algoritmikus problémamegoldás és a pontos implementáció mellett fontos szerepet játszik a kommunikáció, az erőforrásmegosztás és a csapatmunka is.

Az ELTE részvételét az ICPC versenyeken a Nemzeti Tehetség program NTP-NTMV-23 pályázata támogatta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.