Hirdetés
. Hirdetés

Yahoo! - elbocsátások és zuhanó profit

|

A gyenge harmadik negyedéves eredmények miatt a Yahoo! megválik dolgozóinak nagyjából tíz százalékától.

Hirdetés

A Yahoo harmadik negyedéves eredménye 64 százalékos profitzuhanást mutat az előző év hasonló időszakához képest. A cég 54,3 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, szemben a tavalyi 151 millióval. A Yahoo részvényei 6,1 százalékot estek a normál kereskedés során, az árfolyam pedig akkor kezdett emelkedni, amikor a cég további elbocsátásokat és egyéb költségcsökkentő lépéseket jelentett be. A Yahoo!-nál úgy nyilatkoztak, hogy amennyiben a globális recesszió tovább mélyül, újabbb költségcsökkentő intézkedéseket tesznek majd.

A bruttó bevétel, melyből már levonták a Yahoo!-hirdetéseket hordozó weboldalaknak fizetett díjakat is, egyetlen százalékot 1,79 milliárd dollárra nőtt. A nettó bevétel 1,325 milliárd dollár volt, némileg elmaradva az elemzők által átlagosan jósolt 1,37 milliárdtól.

A Yahoo! a negyedik negyedévre 1,77-1,97 milliárd dolláros bruttó bevétellel számol. A vállalat részvényeinek árfolyama a tőzsdei zárás utáni kereskedés során 8 százalékot emelkedett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.