Hirdetés
. Hirdetés

OTRS: A jövő döntéseit üzleti intelligencia segíti

|

Vezetőnek lenni nemcsak annyit jelent, hogy kényelmesebb a karosszékünk a többiekénél: miénk a döntéshozás felelőssége is, és mindegyik döntésnek hosszútávú következményei vannak. Éppen ezért minden eddiginél fontosabb az adatok professzionális elemzése.

Hirdetés

A vezetőknek, menedzsereknek és más szakembereknek egyre bonyolultabb helyzetekben kell dönteniük olyan információáradat közepette, amelyet "ép ésszel" már lehetetlen elemezni. Éppen ebben segít az üzleti intelligencia (BI). Ez a technológia vezérelte folyamat adatokat elemez és információkat mutat be annak érdekében, hogy átlátható, optimalizált és megalapozott üzleti döntéseket építhessünk rájuk.

A BI olyan módszerek, alkalmazások vagy akár eszközök összessége, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy adatokat gyűjtsenek a rendszerekből és más forrásokból, elemezzék azokat, lekérdezéseket dolgozzanak ki, valamint jelentéseket és vizualizációkat készítsenek, hogy aztán az elemzés eredményeit a döntéshozók és az operatív személyzet számára egyaránt hozzáférhetővé tegyék.

A BI-gyakorlatok, -képességek vagy -lehetőségek köre nagyon széles, és az üzletiintelligencia-eszközök között is különböző megoldásokat találhatunk.

Miért elengedhetetlen ma már az üzleti intelligencia?

A BI szerepe elsősorban abban áll, hogy a vállalati adatokhoz való jobb hozzáférés révén optimalizálja az üzleti tevékenység területeit, majd ezeket az adatokat a nyereségesség növelésére használja fel. Használatával, az összegyűjtött adatok elemzésével sokkal részletesebb betekintést nyerhetnek üzleti folyamataikba. Ezeket az információkat pedig felhasználhatják olyan stratégiai döntések meghozatalára, amelyek javítják a termelékenységet, növelik a bevételt és ösztönzik a növekedést. Fontos emellett, hogy a BI-eszközök segíthetnek a vállalatoknak a piaci trendek és gyenge pontok azonosításában is.

ADVANCED ANALYTICS az OTRS-től

Az OTRS Group által kifejlesztett ADVANCED ANALYTICS egy olyan új termék, amellyel a legtöbbet hozhatjuk ki üzleti adatainkból. A puszta jelentési vagy statisztikai funkciókkal ellentétben ezek nem pillanatfelvételek, hanem valódi betekintést nyújtó értékelések, amelyben kiemelten látjuk az adatok összefüggéseit, valamint áttekinthetjük az összehasonlításokat és a függőségeket is. Ezáltal a vezetők egy virtuális asszisztenst kapnak, amely támogatja a döntéshozatalt, a kockázatok minimalizálását és a lehetőségek azonosítását.

Az ADVANCED ANALYTICS segítségével a vezetők nemcsak betekintést nyerhetnek az üzleti adatokba, hanem olyan adatelemző eszközzel is rendelkeznek, amellyel javíthatják vállalatuk minőségét és teljesítményét. Amikor kritikus információk hiányoznak ahhoz, hogy egy OTRS-példány adataiból megfelelő következtetéseket lehessen levonni, például több időszakot kell megnézni és elemezni, az új, böngészőalapú megoldás a műszerfalak és vizualizációk számára orvosolja a helyzetet, és tökéletes alapot ad az optimalizálási döntések meghozatalához.

Az ADVANCED ANALYTICS egy webalapú alkalmazás, amely azonnal, tanácsadás nélkül használható. Ezenkívül az ADVANCED ANALYTICS-ot teljes mértékben az OTRS Customer Solution Team kezeli és üzemelteti.

Az ADVANCED ANALYTICS új betekintést nyújt az adatokba, és megkönnyíti a folyamatok, a struktúrák, a kommunikációs viselkedés, a feldolgozási idő, az ütemezés és a tudásadatbázisok használatának optimalizálását. Ezáltal folyamatosan növeli a vállalat ügyfélelégedettségét, minőségét és teljesítményét.

2021-ben már az egyéniség számít

Az elmúlt évtizedben átalakult az üzleti intelligencia. Robbanásszerűen megnőttek az adatmennyiségek, és mindenki hozzáférést kapott a felhőhöz. A táblázatkezelőket végre felváltották az éleslátó adatvizualizációk és műszerfalak, és a fejlett analitika már nem csak az elemzőknek való.

2020 különösen fontos volt az üzletiintelligencia-ipar számára, és a BI térképe tovább fejlődik. Az üzleti intelligencia jövője új trendeket hoz magával, amelyeket követni kell. 2021-ben elsősorban a BI-eszközök és -stratégiák lesznek testreszabottabbak. A vállalatok részéről már nem az a kérdés, hogy szükségük van-e üzletiintelligencia-elemzésre, hanem az, hogy melyik a legjobb megoldás a vállalkozásuk számára.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.