Hirdetés
. Hirdetés

A Volvo az óriásmotorok gyártásához privát LoRaWAN hálózatot telepített lyoni gyárában

|

A Volvo Group bejelentette, hogy privát LoRaWAN-hálózatot telepített a franciaországi Lyonban található üzemében. Ez része a svéd autógyártó azon terveinek, hogy új tárgyak internetének (IoT) hálózatát vezesse be, és ezzel a gyárát intelligensebbé tegye.

Hirdetés

Ennek részeként a Volvo Group a privát LoRaWAN (nagy hatótávolságú nagy területű hálózat) hálózatot állít fel az autonóm irányított járműveknek (AGV-k), amelyek az alkatrészek mozgatásáért felelősek a gyártócsarnokban. Ezt a rendszert hatékonyan használják a prediktív karbantartásra, állítja a cég.

A rendszer lehetővé teszi a Volvo Group számára, hogy a teherautók, ipari energiarendszerek és hajók nehézmotorjait a lyoni gyárában szállítsa, és ezek a nehézmotorok az AGV-k használatára támaszkodnak. Az AGV-k 24 V-os akkumulátorokkal működnek, de ha a feszültség 22 V alá csökken, az AGV-k leállnak, és egyszerűen blokkolják a termelési láncot. A LoRaWAN azonban megoldhatja ezt, állítja a vállalat.

Hirdetés

"A csapat kezdetben a WiFi technológiát vizsgálta, de a WiFi 2,4 GHz-es sávját már a gyártósor kritikus folyamataihoz használták. Ezzel a kihívással szembesülve az IoT-csapat a LoRaWAN felé fordult, amely egy LPWAN protokoll, és arra tervezték, hogy akkumulátorral működő "dolgokat" csatlakoztasson az internethez a nagy AGV-flotta energiaellátása érdekében" - mondta a Volvo Group.

A Volvo hozzátette, hogy a LoRaWAN ideális a gyártási folyamathoz, mivel nagy hatótávolságú képességet, jó ellenállást biztosít az interferenciákkal szemben, valamint biztonságos és rugalmas hálózati architektúrát.

Minden AVG-re egy LoRaWAN érzékelőt szereltek fel, amely az akkumulátor szintjére (<23V) vagy az akkumulátor meghibásodására vonatkozó időszakos feszültségadatokat fogadja. Ez a rendszer rendszeres frissítésekkel értesíti a karbantartó csapatot, ami több időt adhat az AVG-k töltőpontra történő áthelyezésére, a gyártósor blokkolása nélkül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.