Hirdetés
. Hirdetés

2 millió forint értékű szoftver a jövő mérnökeinek

|

Az Autodesk a 2008/09-es tanévben, közel 8000 euró értékben adományozott 290 darab szoftver-licencet több magyar felsőoktatási intézménynek, köztük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek.

Hirdetés

Az adományozott szoftverek között megtalálható az Autodesk több, építőipari tervezésre és kivitelezésre fejlesztett megoldása. A szoftverek elismertségét és hasznosságát az is bizonyítja, hogy ebben a tanévben a BME Építőmérnöki Karán elindult az „AutoCAD Civil 3D” nevű tantárgy oktatása is. A népszerű szemináriumot a HungaroCAD Kft., az Autodesk szoftverek egyik legsikeresebb forgalmazójának szakemberei tartják.

Az adományozott szoftverek piaci értéke meghaladja a 2 millió Ft-ot. A vállalat legnagyobb számban AutoCAD Architecture 2009, és AutoCAD Revit Architecture Suite 2008 szoftvereket adományozott, de ezek mellett AutoCAD Civil 3D 2008-at és AutoCAD Revit MEP Suite 2009 szoftvereket is átadtak, mindet egy éves szoftverkövetéssel.

Az építőipari tervezőszoftverek rendelkezésre bocsátásával az Autodesk célja, hogy hozzásegítse a diákokat ahhoz, hogy kiváló terveket készíthessenek és a világon bárhol kamatoztatható tudást szerezzenek. A sikerre való tekintettel az Autodesk idén is tervez szoftveradományozást, egy kifejezetten az egyetemek számára kidolgozott, úgynevezett „Suite” szoftvercsomag formájában. A termékcsomag keretében bármely szoftver szabadon lehívható, csupán a licencek számát határozzák majd meg. Várhatóan az „Autodesk Design Academy” elnevezésű szoftvercsomag lesz a legnépszerűbb, melyben az AutoCAD, AutoCAD Architecture, Revit Architecture, AutoCAD Civil 3D mellett, az épületgépész MEP szoftver és a látványtervezés 3ds Max szoftvere is elérhető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.