Hirdetés
. Hirdetés

2011-ben is 24 órás programozóverseny a BME-n

|

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a hagyományosnak tekinthető BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt. Az extrém kihívásokat kereső programozóknak február 17-ig van lehetősége, hogy jelentkezzenek Európa egyik legrangosabb versenyére, amelynek döntője a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen lesz.

Hirdetés

A háromfős csapatok a február 17-i jelentkezési határidőig interneten keresztül, a www.ch24.org weboldalon regisztrálhatnak. A tagok tetszőlegesek lehetnek, nem csak egyetemisták, hanem akár az iparban dolgozó profik is részt vehetnek a megmérettetésen. Az első forduló február 19-én egy online verseny lesz.

A legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a Műegyetemen 2011. április 29. és május 1. között megrendezendő 24 órás döntőbe. Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan. Akárcsak a selejtezőfordulóban, a helyszíni döntőn is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők. Ezzel a megközelítéssel oly módon lehet egyenlőséget tenni a csapatok között, hogy mindegyikük a számára leginkább kényelmes körülmények között versenyezhet, természetesen külső segítség igénybevétele nélkül.

A feladatokat az eddigi évek döntőin többször is nagyszerűen szereplő magyar diákok írják, így minden eddiginél érdekesebb megmérettetésre számíthatnak a versenyzők. A problémák megoldásához és az eredményes szerepléshez a gyors és precíz kódírási képesség mellett szükségvan hálózati-, mesterséges intelligencia-, algoritmus elmélet- és számítógépes grafikai jártasságra,valamint jól működő csapatmunkára.

A szervezők az idei évben is népes nemzetközi mezőnyre számítanak. A versenyre tavaly közelezren neveztek, 5 kontinens összesen 41 országából, köztük rengeteg visszatérő versenyzővel.Az események minden érdeklődő számára nyomon követhetők lesznek a verseny hivatalos honlapján.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.